Zagrebački holding HrvatskiEnglishMapa weba
 

Utrka ubrzanja - Brzi i žestoki na zagrebačkim cestama

Utrka ubrzanja održat će se 4. i 5. lipnja na Aveniji Dubrovnik kod Zagrebačkog velesajma koju organizira Auto klub Brzina, a suorganizator je Grad Zagreb i Zagrebački holding – podružnica Zagrebački velesajam.

Utrka se vozi na Aveniji Dubrovnik, dok je izložbeni dio događanja u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma i otvorenom prostoru oko paviljona gdje se mogu naći popratni zabavni sadržaji.

Šesto izdanje utrke Brzi & Žestoki po prvi put odvija se u glavnom gradu jedne države.Automobili posebno podešeni za takvu vrstu natjecanja i natjecatelji iz preko deset zemalja dva će se dana natjecati za titulu najbržeg vozila.

Duljina staze iznosi 402 metra, od križanja s Av. Većeslava Holjevca i Av. Dubrovnik pa do skretanja na Kajzericu.

U utrci će sudjelovati 300 sudionika iz Austrije, Mađarske, Srbije, Slovenije i BiH. Natječu se i profesionalci i amateri.

Utrku će svečano otvoriti gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, u subotu, 04. 06. u 17.00 sati.

Organizatori su priredili pravo iznenađenje - u subotu navečer grupa Vatra održat će koncert koji je za posjetitelje događanja besplatan.

Prava poslastica očekuje se i u pauzama utrka - prvi puta ulicama Zagreba protutnjat će Dragster - vozilo koje se može zaustaviti jedino pomoću padobrana. 

Posebnu će pažnju zasigurno privući Street Style, statično natjecanje u kojem će posjetitelji ocjenjivati vizualni tuning automobila, uređenje eksterijera i interijera, prostora motora, ugrađene multimedije te naposljetku ukupni dojam.

Ukratko, Street Style ocjenjuje "nabrijanost" karoserija i unutrašnjih performansi automobila.

Program će obogatiti i natjecanje u jačini decibela koje će okupiti one zainteresirane za vrhunske audio sustave u limenim ljubimcima.

Mjerit će se snaga audio sustava u decibelima, a pobjednici znaju doseći jačinu veću od impresivnih 155 dB, glasniju i od zvuka zrakoplova, koji pri polijetanju postiže jačinu zvuka od 130 dB.

U utrkivanju će se moći okušati i oni najmlađi.

Organizirana je i prava utrka ubrzanja Brzi & Žestoki Kids Race, gdje će se mališani moći utrkivati u električnim formulama, pri čemu će svaki natjecatelj na dar dobiti paket Lego kockica.

Organizatori očekuju više od 20.000 posjetitelja

Dnevne ulaznice za Utrku ubrzanja Brzi i žestoki moći će se kupiti po cijeni od 20 kuna, a ona subotnja uključuje i koncert grupe Vatra koji počinje u 21.00 sat ispred paviljona 5.

Za djecu do 12 godina ulaz je slobodan.

Blagajne se otvaraju od 10.00 sati, a smještene su ispred glavnog, Južnog ulaza Zagrebačkog velesajma.

Za vrijeme održavanja događanja vrijedi posebna regulacija prometa na prometnicama oko Zagrebačkog velesajma i unutar Zagrebačkog velesajma.

PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA


Povodom održavanja manifestacije pod nazivom "Brzi i žestoki Powered Ciak Auto" uvodi se privremena regulacija prometa kako slijedi:

  • od 03. lipnja 2016. od 20:00 sati do 06. lipnja 2016. do 04:00 sata zatvaranje Avenije Dubrovnik od Cimermanove do Avenije Većeslava Holjevca za promet motornih vozila,
     
  • od 04. lipnja 2016. od 00:30 sati do 05. lipnja 2016. do 23:00 sata zatvaranje Avenije Dubrovnik od Cimermanove do Av. V. Holjevca za tramvajski promet,
     
  • od 03. lipnja 2016. od 20:00 sati do 06. lipnja 2016. do 04:00 sata zatvaranje zapadne prometne trake Avenije Većeslava Holjevca u zoni raskrižja sa Avenijom Dubrovnik.


Sugrađane upozoravamo na moguće poteškoće u prometu, te molimo za razumijevanje i strpljenje, kao i poštivanje uputa izdanih od strane službenih osoba.      

Promet na servisnoj cesti od Kongresne dvorane do kraja zgrade carine biti će potpuno zatvoren.

Kretanje pješaka će biti omogućeno duž cijele servisne ceste.

U navedenom razdoblju, Porta JUG I biti će zatvorena za promet vozila.

U krug Zagrebačkog velesajma omogućen je ulaz na portama ZAPAD III i ISTOK III.

Porta ZAPAD III za kolni promet radi 24 sata (petak/sub/nedjelja).