Zagrebački holding HrvatskiEnglishMapa weba
 

CACIB ZAGREB

MEĐUNARODNE IZLOŽBE PASA CACIB ZAGREB

4500 PASA IZ 35 ZEMALJA

Najveći kinološki vikend u Hrvatskoj na Zagrebačkom velesajmu
 

U petak poslije podne 25. studenog (od 17:00 do 22:00 sata) i u subotu i nedjelju, 26. i 27. studenog na Zagrebačkom velesajmu održat će se specijalne i međunarodne izložbe pasa u paviljonima 8, 9, 10  i 11, na preko 12.000 četvornih metara zatvorenog prostora.
 
Izlagači diljem svijeta pokazali su izniman interes za zagrebačke izložbe, pa se tako prijavilo preko 4500 pasa iz 35 zemalja, od kojih su posebno interesantni oni najudaljeniji koji dolaze sa drugih kontinenata.

Na ovogodišnjim izložbama suditi će 25 međunarodnih sudaca koji također u Zagreb stižu iz cijeloga svijeta.

U sklopu subotnje izložbe bit će održana i Specijalna izložba Tornjaka na koju se prijavilo gotovo 100 pasa.  2017. godina bi trebala biti godina službenog međunarodnog priznanja te pasmine. U samoj završnici u 15:00 sati održat će se izbor za najljepšeg Tornjaka, a nagradu će uz suca uručiti i predstavnici Hrvatskog rukometnog saveza s kojim smo povezani upravo preko tornjaka. Naime 2018.godine u Zagrebu se održava Europsko rukometno prvenstvo, a za maskotu prvenstva odabran je Tornjak pa će izložba sa 100 tornjaka biti pravo mjesto za svojevrsnu promociju maskote.
  
Tokom međunarodnih izložbi održava se i Svjetsko prvenstvo u radu Hrvatskih ovčara, a u nedjelju i specijalna izložba za tu pasminu.
 
Organizator izložbi, Hrvatski kinološki savez, pripremio je za sve posjetitelje bogat program vezan uz pse i zabavu.

U jutarnjim satima zabavljat će nas psi zagrebačkog Kluba za obuku pasa koji se natječu u psećoj sportskoj disciplini agility, nakon čega će psi školovani za razne namjene za pomoć čovjeku prikazati pokazne vježbe.

Gostovati će postrojbe Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova.
 
Uz pokazne vježbe priredili smo i finale dostojan zagrebačkih izložbi.

U nedjelju će Izložbe završiti odabirom apsolutnog pobjednika koji će se birati između pobjednika od petka, subote i nedjelje.

PROGRAM SUBOTA/NEDJELJA: 

  • 10:00 sati - Ocjenjivanje pasa
  • 11:00 sati  - Prigodni program
  • 15:00 sati  - Izbor pobjednika
  • 17:30 sati  - Izbor najljepšeg psa izložbe
  • 18:00 sati  - Izbor apsolutnog pobjednika zagrebačkih izložbi (27.11.- nedjelja)