Zagrebački holding HrvatskiEnglishMapa weba
 

Digitalna (R)evolucija

Digitalna (R)evolucija - digitalizacija poslovanja neminovan proces za postizanje uspjeha
 
Konferencija Digitalna (R)evolucija okupila je više od 300 sudionika; poduzetnika i poslodavaca, članova HUP-a, ministara, predstavnika diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj, brojnih predstavnika elektronskih i tiskovnih medija te drugih visokih gostiju iz gospodarstva i politike.
 
Organizator konferencije je Hrvatska udruga poslodavaca, a organizacijski partner Zagrebački velesajam

Ideja Konferencije bila je osvrnuti se na stanje razvijenosti digitalne ekonomije u Republici Hrvatskoj te promjene, a posebice prilike i prijetnje koje hrvatskim poduzetnicima donosi digitalizacija. Konferencija je tangirala promjene u lancu stvaranja vrijednosti kompanija kao posljedicu digitalne transformacije i otvorila vitalna pitanja novih poslovnih modela za buduću konkurentnost u gotovo svim industrijskim granama. 


 
Govorilo se o izazovima i prilikama koje tehnološke promjene donose današnjem poslovanju i tvrtkama koje posluju u Hrvatskoj. Glavna poruka sudionika konferencije je da promjene koje su uvjetovane razvojem tehnologija zahvaćaju sve industrije i da se tvrtke koje žele biti i ostati uspješne moraju prilagoditi digitalnom vremenu. 

"Kao i sa svim drugim promjenama, oni koji su najuspješniji na tržištu i žele zadržati svoje pozicije prvi kreću s digitalizacijom. Organizacijom ove konferencije željeli smo ukazati na prilike i mogućnosti koje se kroz snažniju digitalizaciju mogu otvoriti hrvatskim tvrtkama i gospodarstvu te potaknuti i tvrtke i državne institucije da ubrzaju digitalnu transformaciju i počnu intenzivnije koristiti sve prednosti koje ona donosi", kazao je glavni direktor HUP-a Davor Majetić


 
U uvodnom obraćanju sudionicima konferencije potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Matina Dalić suglasila se da važnost digitalne transformacije moraju prepoznati i poduzetnici i država.

O digitalizaciji europskog gospodarstva govorio je Marcus J. Beyrer, glavni direktor Business Europe. Digitalizacija više nije opcija već nužnost za europske tvrtke da bi bile globalno konkurentne. I to vrijedni za sve tvrtke, od onih najmanjih do multinacionalnih korporacija.“, poručio je, uz ostalo, Beyrer.


 
Budući se i sam Zagrebački velesajam kao kuća businessa uspješno transformira te repozicionira u nacionalno i međunarodno središte poslovne i komunikacijske inovativnosti i izvrsnosti, izražavamo veliko zadovoljstvo ostvarenom suradnjom s Hrvatskom udrugom poslodavaca te domaćinstvom Konferencije, koja doprinosi i ostvarenju naše misije i vizije.
 
Na konferenciji su sudjelovali predstavnici nekih od najuspješnijih hrvatskih start-upa i digitalnih tvrtki kao što su Farmeron, Oradian, STEMI i Photomath, ali i drugih uspješnih tvrtki koje digitaliziraju svoje poslovanje poput Agrokora, Badela 1862, Erste banke, PBZ-a, Podravke.
 
Zaključno, digitalizacija je neizostavan dio poslovanja bez koje tvrtke u današnje vrijeme ne mogu postići konkurentnost. Potrebno je postaviti ciljeve digitalne transformacije te sukladno s tim revidirati svoj poslovni i tehnološki sustav.
 
Zagrebački velesajam i www.hup.hr