Zagrebački holding HrvatskiEnglishMapa weba
 

O sajmu

AMBIENTA se ove godine održava 43. put od 12. do 16. listopada kao zajednički projekt Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga i Zagrebačkog velesajma pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poduzetništva i obrta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskih šuma, Hrvatske obrtničke komore te u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Zagreba, Hrvatskom udrugom poslodavaca, dizajnerskim, arhitektonskim i obrazovnim institucijama.

AMBIENTA je važno mjesto susreta proizvođača i trgovaca namještajem i proizvoda i opreme za unutrašnje i vanjsko uređenje, dizajnera, arhitekata, poslovnih ljudi, stručnjaka i medija - mjesto cjelokupne ponude i potražnje, pa uz poslovni ima i snažan promotivni utjecaj.

AMBIENTA je sve važnija i za razvoj kulture stanovanja uopće, pa uz proizvođače namještaja, okuplja izlagače proizvoda i opreme za uređenje interijera i eksterijera, proizvođače i trgovce repromaterijala, alata i strojeva za drvnu industriju.

Na AMBIENTI 2016. ugledni stručnjaci, znanstvenici, dizajneri, arhitekti i proizvođače prenijeti će svoja iskustva i znanja domaćim i inozemnim posjetiteljima - sudionicima stručnih skupova.

Tradicionalno bogat i raznovrstan program stručnih i popratnih događanja počinje Međunarodnom konferencijom o drvno-prerađivačkoj industriji u organizaciji Hrvatske gospodarske komore Udruženja drvno-prerađivačke industrije koju prati i prigodna Izložba u Muzeju suvremene umjetnosti, a nastavlja se brojnim drugim od kojih posebno ističemo Dan dizajneraDan arhitekata.  

AMBIENTA 2015. u brojkama:

 • Više od 30.000 m2 izložbenog prostora
 • 247 izlagača, od čega 82 inozemnih iz 20 zemalja
 • Više od 25.000 posjetitelja


MOBIL OPTIMUM - stručno ocjenjivanje kvalitete proizvoda

Kategorije:

 • oprema za unutarnje i vanjsko uređenje
 • namještaj za opremanje stanova i javnih prostorija


Nagrade:

 • Zlatna plaketa MOBIL OPTIMUM
 • Srebrna plaketa MOBIL OPTIMUM
 • Brončana plaketa MOBIL OPTIMUM


Na AMBIENTI 2016. izlagačima će se dodijeliti i sljedeća Priznanja:

 • Nagrada za dizajn
 • Priznanja za cjelovitost marketinškog nastupa
 • Priznanja za najuspješnije ambientalno izlaganje
   

CARBON NEUTRALITY CERTIFIKAT

AMBIENTA 2014. dobila je Carbon neutrality certifikat za  kompenzaciju predviđene emisije stakleničkih plinova, čime je taj međunarodni sajam postao dio kruga modernih svjetskih sajamskih priredbi koje vode računa o svom okolišu.

Najveći dio emisija stakleničkih plinova neutraliziran je projektom zaštite amazonske prašume u Boliviji, a ostatak je vezan uz programe odlagališta otpada u Brazilu i SAD.

Sponzori neutralizacije emisija su Hrvatski drvni klaster i Geonatura grupa.

CARBON NEUTRALITY CERTIFICATE (download)Medijski pokrovitelj: