Press

Saznajte više
MARINA U SRCU ZAGREBA

S velikim zadovoljstvom najavljujemo 26. izdanje ZAGREBAČKOG SAJMA NAUTIKEjednu od perjanica Zagrebačkog velesajma s kontinuiranim i stabilnim rastom izlagačkog prostora i interesom posjetitelja.

Razlog tome je odlična i uvijek inovativna izložbena ponuda Sajma koji predstavlja središnje mjesto susreta nautičke branše u Hrvatskoj i regiji.

Pod sloganom "Ploviti, otkrivati, živjeti" s posebnim zadovoljstvom i ponosom najavljujemo najveće izdanje Nautike u posljednjih sedam godina: više od 300 izlagača iz 31 zemlje prezentirat će na salonskoj razini trendove i ponudu više od 120 plovila u šest paviljona i najveći brod ikada izložen na Nautici. 

Pored hrvatskih premijera, u fokusu je prezentacija potencijala i inovacija domaće industrije: plovilo od 56 stopa (17 metara) hrvatski je proizvod i bit će najveća jahta izložena na ovom sajmu do sada.

Riječ je o atraktivnom sport cruiseru PearlSea. 

Poslovnu profiliranost i pozicioniranost sajma kao središnjeg mjesta nautičke branše u Hrvatskoj, vrijednosti su koje brodograditeljski sektor prepoznaje i već godinama priređuje novitete i premijerna prikazivanja plovila.

Među mnogobrojnim plovilima posebno se ističu brodovi gotovo svih hrvatskih brodograditelja, koji prepoznaju sajam kao mjesto gdje hrvatska poslovna izvrsnost, tradicija i iskustvo, oduševljava posjetitelje i buduće nautičare.

Sve su naznake da će skokovit rast posjeta ovog sajma, koji je u 2016. zabilježio ukupno 25.582 posjetitelja, biti nastavljen i ove godine.

Prema procjeni organizatora očekuje se više od 30.000 posjetitelja.  

Zemlje sudionice: Australija, Austrija, Belgija, Crna Gora, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Irska, Italija, Japan, Kanada, Kina, Južna Koreja (Južna), Letonija, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Novi Zeland, Poljska, SAD, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Tajland, Ukrajina, Velika Britanija i Sjeverna Irska.

NAJVEĆI BROD IZLOŽEN NA NAUTICI

Pored hrvatskih premijera, u fokusu je prezentacija potencijala i inovacija domaće industrije: plovilo od 56 stopa hrvatski je proizvod i bit će najveća jahta izložena na ovom sajmu do sada.

Riječ je o atraktivnom sport cruiseru PearlSea i bit će izložen u paviljonu 7. Pearlsea 56 coupe je revolucionarni sport cruiser koji sadrži najnovija tehnička i tehnološka rješenja u projektiranju, propulziji te gradnji motornih plovila.

ELITA HRVATSKIH i SVJETSKIH PLOVILA

Na sajam nautike stiže najbolje iz hrvatskih škverova, predstavljaju se PIČULJAN, GRGINIĆ, LEIDI, PEARL SEA, FALKOR, REMIA PLAST, BURA BRODOVI, TUŠEK, BARRACUDA, ARBA, BIMEX i mnogi drugi, a tu su i mnogobrojna atraktivna plovila renomiranih stranih proizvođača kao što su BENETEAU, JENNEAU, SEA RAY, BAYLINER, FOUR WINS, GLASTRON, RINKER

Osim plovila svih vrsta, Zagrebački nautički sajam je najjači nautički sajam u Hrvatskoj po ponudi  brodskih motora.

Na sajmu se predstavljaju YAMAHA, HONDA, MERCURY, TOHATSU, VOLVO PENTA, STEYR, EVINRUDE, YANMAR, SUZUKI

ZANIMLJIVOSTI NA SAJMU 

Kroz cijelo vrijeme trajanja sajma predstavit će se kompletna ronilačka služba Hrvatske kroz službe koje u svom sastavu imaju ronioce: turističko ronjenje kroz ronilačke centre na Jadranu, klupsko ronjenje (rekreativno) kroz ronilačke klubove, apnea ronjenje (ronjenje na dah).  

Svi posjetitelji moći će se okušati u ronjenju u velikom bazenu (pod stručnim nadzorom instruktora ronjenja), razgledati prekrasne primjerke hrvatske tradicijske brodogradnje u drvu, a vrijedi upoznati i svijet surfanja s brojnim zanimljivostima.

Od stručnih događanja izdvajamo Sjednicu Udruženja male brodogradnje u organizaciji Udruženja male brodogradnje pri HGK i okrugli stol na temu Ronilački turizam na kojem su najavljeni Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva i Ivo Bašić, tajnik ministarstva turizma.

RASKOŠAN NAGRADNI FOND - izdvajamo prve dvije nagrade:
                                             
GLAVNA NAGRADA - 4 dana Pearlsea čartera po odabiru, Sponzor: Pearlsea Yacht
 
2. NAGRADA - Krstarenje za 6 osoba - vikend najam motorne jahte MIRAKUL 30 Hardtop Sponzor: Grginić jahte, Zagreb
 
Posjetitelji mogu još osvojiti regatu za posadu do 8 osoba, dnevni izlet na Kornate, 6-dnevni osnovni tečaj jedrenja, 2 x 7-dnevni početni tečaj ronjenja, rafting avanture na Kupi,…         
 
Sajmovi NAUTIKA i HOTEL & GASTROTEH jedan su od značajnih gospodarskih i društvenih događanja u gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj.

Prema ukupnom sadržaju i visokoj organizacijskoj razini slijed su rasta profesionalne sajamske aktivnosti započet u 2016. godini kojim Zagrebački velesajam potvrđuje svoju misiju: Srce poslovne i društvene komunikacije Grada Zagreba i Republike Hrvatske.

SVEČANO OTVORENJE

Sajmove će otvoriti gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba srijedu, 22. veljače 2017. u 11.00 sati u paviljonu 10a Zagrebačkog velesajma.

CIJENE ULAZNICA

Jednokratna ulaznica  
25,00 kuna
Jednokratna ulaznica za umirovljenike 
10,00 kuna
Studenti i đaci     
besplatno

Svi posjetitelji koji kupe ulaznicu za sajam sa istom se taj dan mogu besplatno voziti ZET-om.

Za vrijeme trajanja sajmova parking (uključujući i Istok) oko Zagrebačkog velesajma je besplatan.

Za organizirane grupe 25 i više posjetitelja odobravamo popust od 20% na cijene ulaznica.

RADNO VRIJEME SAJMA                                                                             

10.00 do 19.00 sati

POGODNOSTI ZA POSJETITELJE
 
HŽ putnički prijevoz, posjetiteljima sajmova iz Hrvatske i Slovenije odobravaju 40% popusta na cijenu povratne karte.

HERTZ rent a Car, popust na cijene najma automobila: za izlagače 25% popusta, za posjetitelje 15% popusta.
 
PRESS CENTAR
 
Nalazi se u paviljonu 8b i na usluzi je novinarima svakoga dana trajanja sajmova.

Telefon: 01/6503-524, mail: zv.press@zgh.hr

Press akreditacije na osnovu prethodno poslanog zahtjeva možete podignuti na Info punktu u Južnom ulazu.