Press

Saznajte više
POGLED U PLAVO

POGLED U PLAVO jedini je hrvatski projekt povezan s plavetnilom morskih dubina koji je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, promovira Hrvatsku kao destinaciju ronjenja te ronjenje kao aktivnost.

Kroz projekt Pogled u plavo do sada je besplatno zaronilo preko 10 000 osoba, dok je bazen projekta Pogled u plavo bio montiran 34 puta u brojnim gradovima diljem Republike Hrvatske (Zagreb, Pula, Rab, Orebić, Marija Bistrica, Zaprešić, Velika Gorica, Rijeka itd.) kao i izvan granica Republike Hrvatske (Ribničko Pohorje, Ruše/Slovenija) te su gostovali na sajmu slobodnog vremena f.re.e. u Münchenu.

Osim promotivnog karaktera projekt ima i svoj edukativni te ekološki značaj kroz brojne edukativne radionice i edukaciju građana i mladih o sigurnosti na moru i pod morem.

U sklopu projekta organiziraju ekološke akcije čišćenja podmorja i priobalja u gradovima u kojima okolnosti to dozvoljavaju.

Od samih svojih početaka povezan je sa sajmom Nautike u Zagrebu i redovno svake godine gostuju na Zagrebačkom velesajmu.

I tijekom ovogodišnjeg sajma Nautike u paviljonu 7a tvrtka Nemo-Adria d.o.o osmislila je zanimljiv program cjelokupne ronilačke ponude Hrvatske.

Kroz program promoviraju ronilačke centre s lokacijama za ronjenje, promotivno rekreativno ronjenje kroz ronilačke klubove, hrvatske proizvođače ronilačke opreme te ronjenje na dah - apnea.

Svi zainteresirani posjetitelji sajma svakodnevno imaju priliku uz instruktora ronjenja isprobati ronilačku opremu, spoznati čari, vještine i tehnike ronjenja te zajedničkim uronom u montažnom bazenu obići i pogledati podvodnu izložbu fotografija poznatog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

Iskoristite ovu priliku i posjetite sajam Nautike do nedjelje, 26. veljače.