Press

Saznajte više
USPJEŠNO ZAVRŠENI SAJMOVI NAUTIKA I HOTEL&GASTROTEH
Sajmovi Nautika i Hotel&Gastroteh nakon pet izrazito uspješna dana zatvorili su jučer svoja vrata. 

Ovogodišnje, 26. izdanje Nautike bilo je najveće u posljednjih sedam godina sa više od 330 izlagača iz 31 zemlje uz prezentaciju nautičkih trendova i ponudu više od 120 plovila u šest paviljona.

Još jedan rekord ostvaren na sajmu je i predstavljanje najvećeg broda koji je do sada "uplovio" u paviljone Zagrebačkog velesajma.

Riječ je o atraktivnom sport cruiseru PearlSea, plovilu od 56 stopa (17 metara). Posebno raduje činjenica da je riječ o hrvatskom proizvodu.

Prema svim ključnim pokazateljima Nautika 2017 premašila je prošlogodišnje izdanje; rast izložbene površine ove godine bio je veći za 30%, broj izlagača za 15%, dok je rast predstavljenih plovila veći za 20%. 

S ponosom možemo reći da je sajmove posjetilo 27.402 posjetitelja. 
 
Rezultati su omjer uloženog truda u postizanje poslovne profiliranosti i pozicioniranje sajma kao središnjeg mjesta nautičke branše u Hrvatskoj koje izlagači i posjetitelji prepoznaju i vrednuju kao mjesto hrvatske poslovne izvrsnosti.
 
Zagrebački sajam nautike, naša marina u srcu Zagreba imala je i bogatu prateću ponudu.

Od popratnih događanja izdvajamo projekt Pogled u plavo koji su već dugi niz godina dio sajma Nautika.

U paviljonu 7a tvrtka Nemo-Adria osmislila je zanimljiv program cjelokupne ronilačke ponude Hrvatske.

Kroz cijelo vrijeme trajanja sajma predstavila se kompletna ronilačka služba Hrvatske kroz službe koje u svom sastavu imaju ronioce: turističko ronjenje kroz ronilačke centre na Jadranu, klupsko ronjenje (rekreativno) kroz ronilačke klubove, apnea ronjenje (ronjenje na dah).

HOTEL & GASTROTEH
 
Terminski smo sljubili sajam Hotel & Gastroteh, 9. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko - ugostiteljske opreme i cateringa s Nautikom.

Na sajmu je izlagalo 70 izlagača iz 10 zemalja, na 2700 četvornih metara. I ovaj sajam zabilježio je rast u pokazateljima od 30%.
 
U program sajmova vratili smo Vinovitu koja je ove godine predstavila buduću sinergiju sa sajmovima Nautika i Hotel & Gastroteh.

U suradnji sa Zagrebačkom županijom omogućili smo vinarima da kroz četiri dana druženja promoviraju svoja vina te kroz nove poslovne kontakte ostvare buduću poslovnu suradnju.
 
Hotel&Gastroteh pozicionirao se kao vodeći događaj Ho-Re-Ca sektora u Hrvatskoj. Zajedno sa nautikom zaokružuje cjelinu hrvatske nautičke ponude i gastronomije, a u cilju jačanja turističkih potencijala našeg Grada i zemlje.
 
Titulu najboljeg na natjecanju CRO TOP 10 odnio je Zlatko Novak iz varaždinskog restorana Bedem, a nagradu mu je uručio gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić.