Press

Saznajte više
ZAGREB AUTO SHOW 2016 - ZAVRŠNA PRESS INFORMACIJANakon šest dana održavanja, Zagreb Auto Show, najprestižniji salon automobila u srednjoj i jugoistočnoj Europi, zatvorio je svoja vrata.


Zagreb Auto Show zauzeo je sve raspoložive kapacitete Zagrebačkog Velesajma, te se 440 izlagača iz 33 zemalja smjestilo na 70 000 m² u 14 paviljona i na otvoreni prostor.

Predstavljen je 81 brand automobila, motocikala i gospodarskih vozila; 29 automobilskih marki, 35 marki motocikala, 17 marki gospodarskih vozila.

Za vrijeme Zagreb Auto Show-a javnosti smo predstavili 70 PREMIJERA; AUTOMOBILI -  4 svjetske vicepremijere i 34 hrvatske premijere; GOSPODARSKA VOZILA - 4 svjetske premijere, 1 svjetska vicepremijera, 3 europske vicepremijere i 2 hrvatske premijere te MOTOCIKLI/ČETVEROCIKLI - 22 hrvatske premijere.

Važnost projekta prepoznali su Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba i Zagrebački holding koji su bili aktivno uključeni u njegovu pripremu i realizaciju od samog početka.

Interes građana bio je iznimno velik, a Salon je posjetilo 141. 557 posjetitelja.

U svojim izjavama za medije, izlagači su pokazali iznimno zadovoljstvo održavanja Zagreb Auto Showa i posebno istaknuli pozitivan efekt njihovog izlaganja na Salonu.

Većina je ostvarila dobre poslovne kontakte. Bilo je prostora i za njihovu međusobnu komunikaciju te se dogovarala zajednička platforma za rješavanje problema u poslovanju.

Na Auto Moto Forumu koji se održao dan prije početka Zagreb Auto Showa, a u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, održane su korisne i zanimljive prezentacije, što su mnogi pozdravili te je ideja da se traži okvir suradnje sa njima kao i sa Hrvatskom udrugom poslodavaca, a sve u cilju dinamiziranja poslovanja.

Tijekom ovih dana Zagreb Auto Show bio je središte pozornosti svih domaćih i velikog broja inozemnih medija. Akreditirano je 428 novinara iz Hrvatske i inozemstva.

ZVIJEZDA SALONA

Prvi put novinari koji su se akreditirali za ovogodišnji Zagreb Auto Show glasali su za najatraktivnija vozila Salona. Najboljima po njihovim glasovima dodijeljena su posebna priznanja u nekoliko kategorija.

Izabrani su: SUPER STAR - Concept S, FAMILY STAR - Renault Scenic, SUV STAR - Audi Q2, PREMIUM STAR -  Mercedes E klasa, SPORT STAR - BMW M 2, MOTOR STAR - Suzuki GSX-R 1000, BEST BUY STAR - Suzuki Vitara, PROMO STAR - Porsche Croatia, BUS STAR - Setra TopClass, TRUCK STAR - Iveco Eurocargo.

HUMANO SRCE ZAGREB AUTO SHOW-a

Na humanitarnom koncertu HUMANO SRCE ZAGREB AUTO SHOW-a sakupljeno je 97.880 kuna sa PDV-om za ultrazvučnu sondu za ginekološki pregled koji iznosi 70.000,00 kuna. Iznos će biti darovan Klinici za ginekologiju, KB Sveti Duh. 

SVEČANI DEFILE OLDTIMERA, HARLEY BIKERI 

Zagreb Auto Show sudjelovao je u još jednom humanitarnom događaju, pružajući potporu obilježavanju Ljubičastog dana svečanim defileom oldtimer vozila i bikera od Trga bana Josipa Jelačića do Zagrebačkog velesajma u subotu, a u nedjelju 100-tinjak Harley Davidsona zadivilo je sve posjetitelje Salona svojim dolaskom.

Glavnu nagradu za posjetitelje Zagreb Auto Show-a Volkswagen Up dobio je Domagoj Lovrečić iz Zaprešića.