O sajmu

Na izložbenim prostorima Zagrebačkog velesajma se u terminu od 24. do 27. travnja 2018. održavaju se sajmovi: BIAM  -  24. međunarodni sajam alatnih strojeva, alata sa temom SAPO - sajam podugovaranja i ZAVARIVANJE -  27. međunarodni sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite.

Ova dva sajma spadaju među najstarije projekte Zagrebačkog velesajma s tradicijom duljom od 40 godina, a prvenstveno su  orijentirani na primarne i sekundarne gospodarske djelatnosti.


Kao takvi su idealna prigoda za:

  • predstavljanje i promociju novih tehnologija i sustava iz područja alatnih strojeva i alata, strojeva za obradu raznih materijala, zavarivanja, zavarenih konstrukcija, materijala, komponenti, automatizacije proizvodnje i procesa (robotika, software i inženjering), naprednih tehnologija, mjerne tehnike, kontrole kvalitete i antikorozivne zaštite,
 
  • okupljanje sruke, izravni kontakt ponude i potražnje, te povezivanje proizvođača, distributera, poduzetnika i investitora industrijskog sektora,
 
  • edukaciju, transfer tehnologije i stručno usavršavanje.

U današnje vrijeme globalizacije neophodna je specijalizacija i izvrsnost za određenu djelatnost budući tehnologija izrade traži specijalizirane subjekte kako bi određeni projekt mogao ugledati svjetlo dana.
 
Zanimanje za sudjelovanje na ovoj grupi sajmova, kako poslovnih posjetitelja tako i izlagača raste iz godine u godinu i za više od 30%.


Očekujemo nastavak ovog trenda obzirom na dosadašnje rezultate i iskazanih najava za sudjelovanjem. Sajam je popraćen posebnim interesom poslovne i stručne publike, kako iz hrvatske, tako i iz zemalja okruženja.
 
Sajmove prati i bogat stručno prateći program iz područja industrijsko-prerađivačkog sektora, Energetike, ICT sektora itd.
 
Ovim business networkingom želimo inicirati međusobnu poslovnu suradnju i pozitivno utjecati na poslovnu aktivnost u sektoru industrije.


Nakon dosadašnjih predstavljanja i uspjeha koje su polučili robotska košarka i RoboHokej na prethodnim sajmovima, stručni medijski pokrovitelj IRT 3000 i za ovu godinu priprema novu robotsku atrakciju.
 
Sajmovi će biti održani u paviljonima 8, 8a i 9 te na otvorenom izložbenom prostoru uz paviljone.

close-icon