Program stručnih i pratećih događanja

21. 2. 2018., srijeda

11.00 sati, Aula između paviljona 10a i 11A    
SVEČANO OTVARANJE SAJMOVA NAUTIKA I HOTEL&GASTROTEH

22. 2. 2018., četvrtak

ŠTAND MAINARDI FOOD - paviljon 8



Mainardi Pizza Cup je tradicionalno natjecanje za najboljeg hrvatskog pizza majstora. Održava se već četvrtu godinu zaredom. u Zagrebu
Partner sajma: MAINARDI FOOD S.r.l.

MAINARDI FOOD  je distributer namirnica i prehrambenih proizvoda za HO.RE.CA. mnogih renomiranih talijanskih tvrtki.

21. - 25. 2. 2018.

Paviljon 8

PREZENTACIJA HRVATSKOG KUHARSKOG SAVEZA I PREDSTAVLJANJE ŽUPANIJSKIH UDRUGA KUHARA 
(
Program namijenjen poslovnoj i širokoj posjeti)

  • Kulinarske radionice: priprema jela uz najbolje hrvatske kuhare i  ukrašavanje torti uz pomoć vrhunskih slastičarskih majstora
  • degustacija tradicionalnih jela, nekih zaboravljenih delicija
  • kulinarsko natjecanje CRO TOP 10 – sudjeluje deset najboljih hrvatskih kuhara u kulinarskoj borbi najbolje plasiranih natjecatelja u 2017.g.

Organizatori: Hrvatski kuharski savez i Zagrebački velesajam

UGOSTITELJSKO-TURISTIČKO UČILIŠTE ZAGREB

  • Prezentacija Škole i školske radionice - Restoran "Stara Zagrebačka Škola“
  • Prezentacija i prigodna prodaja čobanca i štrukli /uz povoljne cijene
  • Prezentacija učilišta

21.2.2018.
Prezentacija Posluživanja (barmeni i flambiranje)
priprema i ponuda koktela i flambiranih slatkih jela

22. 2. 2018.
Prezentacija Kuharstva
priprema i ponuda krekera i grisina

23. 2. 2018.
Prezentacija Slastičarstva
priprema i ponuda mafina

24. i 25. 2. 2018.
Prezentacija turističkih zanimanja

Prezentacije provode stručni nastavnici posluživanja, kuharstva, slastičarstva i ekonomske grupe predmeta sa učenicima (konobari, kuhari, slastičari i hotelijersko- turistički komercijalisti).

Organizatori: Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb i Zagrebački velesajam

Ugostiteljsko-turističko učilište u Zagrebu najstarija je škola s ugostiteljsko-turističkim programom u Republici Hrvatskoj. To je prva takva škola na slavenskom jugu, a svoju stogodišnju tradiciju baštini prema uzoru na bečke i praške strukovne škole.

HRVATSKI ENO-GASTRONOMSKI TURISTIČKI ADUTI
Organizatori: Zagrebački velesajam i "ATELJE OKUSA“, udruga za promociju tradicijske eno-gastronomije

ZDRAWI KUTAK

  • Info radionica g. Marka Bogdana za sve ugostiteljske objekte i hotele koji žele specijalizirati svoje osoblje za izradu smoothia i hladno cijeđenih sokova u svojim ugostiteljskim objektima za svoje goste
  • Razne radionice hrane (smoothia, hladno cijeđenih sokova, biljnih mlijeka, prirodne kozmetike, sirove torte i bezglutenske slastice), dDegustacija smoothia i hladno cijeđenih sokova na vrhunskim uređajima na štandu

Organizatori: ZDRAWI KUTAK i Zagrebački velesajam

TRENDOVI U DEKORIRANJU STOLA U UGOSTITELJSTVU
 Profesionalna  dekoracija usmjerena na kreativne ideje, suvremene tehnike, izbor posuđa i sitnog inventara u prestižnim restoranima i ugostiteljskim objektima 
Organizatori: ITAL-OPREMANJE d.o.o., Zagreb i Zagrebački velesajam

23. - 25. 2. 2018.

FESTIVAL MASLINA 2018 - Dođite na Festival na kojem Zagreb susreće maslinu!
Organizator: Zagrebački maslinarski institut
Suorganizatori: Zagrebački velesajam i Savjetodavna služba

PREZENTACIJA PROFESIONALNE MOBILNE KUHINJE
Organizatori: Thermia i Zagrebački velesajam