TRKAČKI KAMP START

Udruga osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije organizira 2. Trkački kamp START, 25. i 26. 05. 2019., uz potporu Grada Zagreba i partnera Udruge.

Prvi dan kampa održat će se u Atletskoj dvorani Zagreb na Zagrebačkom velesajmu od 10:00 do 13:00, a drugi dan na polivalentnom terenu pokraj Malog jezera na Jarunu od 10.00 - 12.00.

U slučaju loših vremenskih uvjeta i drugi dan će se održati u Atletskoj dvorani Zagreb.


Predviđeni broj sudionika - osoba s amputacijom udova je 20-ak, te tim od desetak stručnjaka: fizioterapeuta, atletskih trenera i ortopedskih tehničara.

Trkači će imati priliku, uz stručnu pomoć, isprobati i potrčati sa sportskim protezama koji su samo za ovu manifestaciju prikupljene iz nekoliko europskih zemalja.  

Prošlogodišnje iskustvo nam kaže da će dio korisnika u subotu napraviti svoje prve trkače korake, a drugi dan, koji obuhvaća sportove na otvorenom – odigrati pravu košarkašku tekmu.

Želimo da ova manifestacija, prva takva za osobe s amputaciijom, postane tradicionalna, jer imamo snažnu usmjerenost ciljevima: poticanje rekreativnih aktivnosti osoba s amputacijom kako bi bile zdrave i odgovorne za svoje zdravlje, upoznavanje šire javnosti s potrebama osoba s amputacijom i pokazati kako tehnologijom možemo nadomjestiti tjelesno oštećenje.

Pozivamo sve građane zainteresirane u sudjelovanju u ovoj aktivnosti da nam se jave na mail: udruga.amputiraca@gmail.com.