KUPUJMO HRVATSKO

Hrvatska gospodarska komora i ove godine organizira specijalizirani projekt Kupujmo hrvatsko - hrvatski proizvod za hrvatski turizam, koji će se održati 6. i 7. studenog u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma.

Svečanost će otvoriti Josip Zaher, potpredsjednik HGK za trgovinu i financije, a prisutnima će se obratiti i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, ministar turizma Gari Cappelli te potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Glavno događanje prvog dana bit će okrugli stol pod nazivom Primarna prehrambena proizvodnja – prilika za hrvatski turizam, a uz analizu potrošnje hrane i pića u sezoni posjetiteljima će biti predstavljen i projekt Digitalna komora kojim HGK želi pridonijeti povećanju korištenja ICT tehnologija u području pružanja e-usluga na razini cijele države.

Drugi dan rezerviran je za upoznavanje poduzetnika s mogućnostima brendiranja njihovih proizvoda znakovima Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko na radionici EU bespovratna sredstva za pravo uporabe znakova kvalitete HGK, a održat će se i 4. Regionalni forum obiteljskog smještaja za Grad Zagreb.

Komora će za sve izlagače i partnere na ovoj akciji osigurati odaziv najvećih hotelskih lanaca, neovisnih hotela, malih i obiteljskih hotela, ugostitelja i drugih pružatelja usluga u turizmu iz cijele Hrvatske. Akciji će se pridružiti i ključni predstavnici iz djelatnosti trgovine kao potencijalni distribucijski kanali i tvrtke iz financijskog sektora te drugi ključni dionici.

Cilj projekta je educirati i osvijestiti širu javnost o važnosti kupovanja hrvatskih proizvoda te kanaliziranja proizvoda i usluga prema turističkom gospodarskom sektoru kako bi se otvorila mogućnost veće suradnje te sinergijskim učincima povećala konkurentnost hrvatskog gospodarstva i ubrzao gospodarski rast.

Prijaviti se možete ispunjavanjem prijavnog obrasca.

Program događanja (download)

Nastavno na pozitivna iskustva predstavnika tvrtki na prethodno održanim akcijama, ključni dio akcije su B2B susreti izlagača, predstavnika sektora trgovine kao distribucijskih kanala i predstavnika turističkog sektora.

B2B susreti održat će se prvi dan, 6. studenog 2018. godine od 13:00 – 17:00 sati.

Sve registrirane tvrtke bit će vidljive na web stranici te će svaka prijavljena tvrtka imati mogućnost biranja tvrtki koje najbolje odgovaraju njihovom poslovanju i zakazivanja sastanka s istima.

Na osnovu tih zahtjeva će svaka tvrtka dobiti svoj raspored sastanaka u terminima koji će biti određeni uz pomoć posebnog programa.

Sudjelovanje je besplatno za sve prijavljene izlagače i turističke tvrtke.

(Izvor: Hgk)