Press

Saznajte više
AGRIFOOD-TECH ITALIA@CROAGRO 2022

Bilateralni odnosi ostvareni lani u Rimu tijekom prvog Talijansko - hrvatskog gospodarskog foruma danas su nastavljeni na Zagrebačkom velesajmu.

Tada se kao jedan od prioritetnih sektora poslovne suradnje između naših i talijanskih tvrtki nametnuo sektor tehnologija za procesnu industriju proizvodnje hrane. 

Talijanski institut za vanjsku trgovinu iz Zagreba - ITA Agencija, u suradnji s uredom u Rimu i Veleposlanstvom Italije u RH organizirao je zato danas, u sklopu međunarodnih sajmova CroAGRO i Sajmova hrane i zdravog življenja, stručni seminar na temu “Inovativne tehnologije za poljoprivredu i prehrambenu industriju – prilike i izazovi”.

Govorilo se o inovativnim talijanskim tehnologijama, rješenjima i proizvodnim modelima i definirano kako u budućnosti razmijenjivati “najbolje prakse”.

Sudjelovali su, među ostalima, FEDERUNACOMA - vodeće sektorsko udruženje proizvođača poljoprivredne mehanizacije, CREA - Vijeće za poljoprivredna istraživanja i Opservatorij Smart Agrifood sa sveučilišta Politecnico u Milanu kao i brojni proizvođači tehnološki naprednih rješenja i strojeva.