Press

Saznajte više
CROAGRO NA ZAGREBAČKOM VELESAJMU - POLJOPRIVREDA SE VRAĆA U ZAGREB!

U godini 110. obljetnice neprekinutog rada Zagrebačkog velesajma najavljujemo novi sajamski projekt CroAgro, međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije koji će se održati od 5. do 8. prosinca.

U paviljonima Zagrebačkog velesajma zavladat će moćni strojevi najsuvremenije poljoprivredne mehanizacije i opreme, kao i mnoštvo izlagača koji će poljoprivrednicima, ali i onima koji će to tek postati, ponuditi sve što im je potrebno u poljoprivrednoj proizvodnji. Brojne prednosti nastupa i predstavljanja svojih roba i usluga na sajmu CroAgro prepoznale su i najznačajnije kompanije i proizvođači iz poljoprivrednog sektora. Izložit će tvrtke koje u svom asortimanu imaju kompletnu poljoprivrednu proizvodnju.

Ovo je veliki povratak poljoprivrednog sajmovanja u naš glavni grad, kojim Zagrebački velesajam u partnerskoj suradnji sa Gospodarskim listom želi postaviti najviše standarde i učiniti da ova manifestacija bude najznačajniji poljoprivredni događaj u Republici Hrvatskoj.

Tematski sadržaj ovog sajma u izlagačkom, stručnom i edukacijskom segmentu uključuje poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, poljoprivredne i prehrambene proizvode, sadnice i sjemenski asortiman, sredstva za zaštitu bilja, i podizanje prirodne plodnosti tla te svu potrebnu opremu i repromaterijal za proizvodnju.

U skladu s tržišnim interesom te s uvažavanjem strukovnih prijedloga, sajam se održava u razdoblju mirovanja poljoprivredne aktivnosti, u zatvorenim grijanim paviljonima Zagrebačkog velesajma i na organizacijskom standardu međunarodnih sajamskih organizatora.

Ovaj termin idealan je za ugovaranje nove poljoprivredne sezone i druženje s poslovnim partnerima u blagdanskom okruženju, uz razne promotivne ponude i novitete. Tvrtke koje zastupaju renomirane brendove iz područja mehanizacije najavile su predstavljanje najnovijih modela traktora, kombajna i priključaka.

Na sajmu izlaže više od 180 izlagača iz 26 zemalja u sljedećih 9 paviljona: 7, 7a, 8, 8a, 9, 10a, 11a, 11d, te aula između paviljona 10a i 11a.

BOGAT PRATEĆI PROGRAM

CROAGRO je poljoprivredni i obiteljski sajam s mnoštvom zanimljivih sadržaja za sve generacije. Prateći program raspoređen je kroz tematske dane: Dan stočarstva, Dan biljne proizvodnje i Dan mehanizacije.

Stručni skupovi, konferencija OPG-ova, Izbor za najbolje proizvođače u sektoru ratarstva, stočarstva i vinarstva te izbor "Hrvatski traktor godine" kao i međunarodna ocjenjivanja rakija i likera, sireva i jabuka samo su dio zanimljivog i uzbudljivog stručnog i zabavnog programa koji posjetitelje očekuje svakog dana.

Prvog dana sajmovanja je DAN STOČARSTVA. Nakon svečanog otvorenja bit će proglašeni najbolji hrvatski proizvođači u sektoru stočarstva, proizvodnji mlijeka/sireva te u tovu svinja i goveda te peradi.

CROAGRO akademija mladih poljoprivrednika "Lijepo je biti poljoprivrednik" za srednjoškolce, pokazat će da na mladima svijet ostaje, uz predavanja mladih poljoprivrednika iz Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika (HUMP Agro) i uz goste predavače - uspješne poduzetnike iz renomiranih poljoprivrednih tvrtki.

Drugi i treći dan sajma su DANI BILJNE PROIZVODNJE. Održat će se 5. stručni seminar o proizvodnji povrća u Hrvatskoj - Hrvatsko povrće, Izbor i proglašenje najboljih proizvođača - kooperanata u ratarskoj proizvodnji te Izbor najboljih hrvatskih vinara u organizaciji DANH-a i HAPIH-a kao i radionica Pjenušava vina od davnina.

Posljednji dan, u nedjelju, je DAN MEHANIZACIJE. Tada je na rasporedu izbor za "Hrvatski traktor godine".

GASTRO SHOW, SirCRO FEST i MEĐUNARODNO OCJENJIVANJE RAKIJA I LIKERA

U okviru CroAgro sajma priprema se i Gastro Show gdje će kuhari pripremati jela po receptima iz kuharica Gospodarskog lista.

U četvrtak, 5. prosinca kuhar gost je Vedran Bošković koji će spremiti jedno slano i dva slatka jela, u subotu 7. prosinca blagdanska jela kuhaju Najuzornija hrvatska žena 2019. Svetlana Bastalić i predstavnice Udruge žena Dinjevac, a nedjelja 8. prosinca je ponovno rezervirana za Vedrana Boškovića koji će spremati neobična jela s kukcima.

Održat će se i 5. SirCro Fest, hrvatski festival tradicijskih sireva. Gospodarski list i Zagrebački Velesajam u suradnji s Upravom za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede, Agronomskim fakultetom, Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu te Veleučilištem u Karlovcu organizirat će u sklopu SirCro Festa, 6 i 7. studenog, Nacionalno ocjenjivanje sireva i drugih mliječnih proizvoda. Također, svi zainteresirani moći će sudjelovati u radionicama o sljubljivanju sira i piva i pravilnom rezanju i serviranju sireva uz degustaciju.

Međunarodno ocjenjivanje rakija i likera organizira se suradnji s Agronomskim fakultetom i Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom u Zagrebu. Stručna međunarodna komisija ocjenjivat će boju, bistroću, tipičnost, miris i okus rakija/likera po sustavu bodovanja od 1 do 20. U svakoj kategoriji bit će proglašen najbolji šampionski uzorak.

Cilj je i kroz edukativna i stručna predavanja ukazati i na relativno nisku kulturu pijenja rakija i likera te nedovoljnog poznavanja rakija kod šire populacije, ali i ugostiteljskog sektora. Potrošnju rakija ugrožava i agresivni marketing i financijska snaga u industriji konkurentskih pića, stoga je i ovo prigoda da se dodatno popularizira i promovira kultura rakije, istaknu najbolji proizvođači koji će biti nagrađeni za uspjeh i kvalitetu rakija i likera i da se pokaže kako rakija povezuje ljude, stvara prijateljstva i širi dobru volju, jer se uz rakiju slavi rađanje, ispraća na vječni počinak, ali i slavi život!

ZEMLJE SUDIONICE

Austrija, Bosna i Hercegovina, Češka, Danska, Finska, Francuska, Hrvatska, Indija, Italija, Izrael, Japan, Južna Koreja, Kina, Nizozemska, Norveška, Njemačka, Poljska, Rumunjska, SAD, Sjeverna Irska, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska i Ujedinjeno Kraljevstvo.

SVEČANO OTVORENJE

Svečano otvorenje održat će se 5. prosinca 2019. u 12.00 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

RADNO VRIJEME

  • 5. - 7.12.2019. od 10.00 do 19.00 sati
  • 8.12.2019. od 10.00 do 18.00 sati


CIJENA ULAZNICE: 20,00 kuna

PRESS CENTAR

Nalazi se pokraj paviljona 7 i na usluzi je novinarima svakoga dana trajanja sajma.

Press akreditacije uz prethodnu prijavu na www.zv.hr možete podignuti na Info punktu, Južni ulaz Zagrebačkog velesajma.

DOBRODOŠLI NA CroAGRO!