Press

Saznajte više
DANAS KUHA NAJUZORNIJA HRVATSKA ŽENA

U okviru sajma CROAGRO održava se Gastro show na kojem se uživo u kuhinji u paviljonu 6 Zagrebačkog velesajma kuhaju i pripremaju te degustiraju jela iz kuharica Gospodarskog lista.

Najuzornija hrvatska žena 2019. Svetlana Bastalić zajedno s 10-ak predstavnica iz Udruge žena Dinjevac danas je predstavila neka blagdanska jela iz kuharica Gospodarskog lista.


Svetlana Bastalić iz Dinjevca prava je seoska žena, majka, domaćica , ali i njegovateljica kulturne baštine svoga kraja, a izabrana je za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu za 2019. godinu.

Ona je udana i majka petero djece, a osim majčinskih obaveza svaki dan je čeka posao na obiteljskom gospodarstvu koje se bavi stočarstvom i ratarstvom, uzgojem krava, svinja, ovaca, kokoši i drugih domaćih životinja.


Udruga žena Dinjevac već 60 godina čuva tradiciju i običaje te brine za svoje selo, najuređenije mjesto općine Pitomača, a okuplja 44 člana svih uzrasta. Bavi se očuvanjem kulturne baštine svoga kraja, njeguje i izvodi tradicionalne pjesme i plesove, uređuje svoje naselje, sudjeluje na  manifestacijama na području Općine Pitomača, ,"Tako su to radili naši stari", ,"Dinjevački susreti plesa i pjesme’" te ,"Dani otvorenih vrata Udruge".