Press

Saznajte više
DANI POSLOVA U TURIZMU: DANI KOJI ĆE VAM PROMIJENITI BUDUĆNOST!

Dani poslova u turizmu održavaju se na Zagrebačkom velesajmu nakon čega ova manifestacija seli i u Split, a upravo je završila u Osijeku. Ovo je već gotovo tradicionalno okupljanje jer po treći puta susreću se svi oni zainteresirani za rad na sezonskim poslovima kao i poslodavci. Susret su omogućili u sinergiji Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Ministarstvo turizma i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Prisutno je 85 izlagača, a očekuje se više od pet tisuća posjetitelja, te se nudi oko sedam tisuća radnih mjesta.

"Uz aktivne mjere politike zapošljavanja koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje, te rasterećenje privrede koje provodi vlada u iznosu oko 300 milijuna kuna, dolazi do porasta plaća, ali i veće potražnje za sezonskim polovima", ističe ministar rada Marko Pavić.

"Hrvatska je omiljena destinacija među vodećima u svijetu, a ove godine očekujemo još veći broj turista kako na obali tako i na kontinentu", ističe ministar turizma Gari Cappelli. Potražnja za radnicima je velika, a to nastojimo premostiti i nešto većim kvotama uvozne radne snage, ali i mogućnošću zapošljavanja umirovljenika. I dalje se najviše traže hoteljersko-ugostiteljska zanimanja kao kuhari, konobari, sobarice, pomoćni radnici u kuhinji i sl. No, plaće zasigurno neće biti niske.

Tako primjerice ove godine na sajmu tvrtka „Love Carpe Diem“ nudi između ostalog i licenciranu edukaciju za dadilje koja se osim kod ovog entertainment poslodavca može koristiti i izvan sezone. Ciljana publika svakako su mladi koji su upravo završili srednju školu, no ukoliko se neki umirovljenik osjeća dovoljno aktivno, gledat će se da se zaposli i takva osoba.

"Tko je voljan raditi vjerujemo da ćemo naći zajednički interes i cilj. Nismo baš zadovoljni s kvalitetom radne snage, no moramo naglasiti da upravo poslodavci kreiraju odnos prema radu. Za sada na Zagrebačkom velesajmu zainteresirani za rad na animaciji, na štandu Carpe Diem-a, mogu ispuniti obrazac i u roku od dva dana bit će pozvani na razgovor", istaknula je gđa Drakulić iz spomenute tvrtke.
 

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika