Press

Saznajte više
GRUPPO PIERALISI – PREZENTACIJA

U sklopu sajma EMAT na Zagrebačkom velesajmu prezentaciju su danas održali Nico Nocelli iz tvrtke Gruppo Pieralisi Italija i Josip Mladinić iz tvrtke Com - ing-trade d.o.o. iz Splita, zastupnik tvrtke Gruppo Pieralisi.

Tvrtka Gruppo Pieralisi Italy je svjetski proizvođač strojeva za opreme za pročišćavanje otpadnih voda (gradski komunalni pročistači) u sektoru strojne dehidracije putem centrifugalnih dekantera.

Također je prisutna i u pročišćavanju tehnoloških otpadnih voda industrijskih postrojenja kao i u prehrambenoj industriji te obradi tekućeg otpada u centrima za gospodarenje otpadom.

Ukratko, svugdje gdje se nalazi tekući otpad iz njega treba odvojiti pročišćenu vodu na način da se ispusti u kanalizacijski sustav, a kruti otpad se odlaže na odlagalište ili se proizvodi plin za pogon turbina.

Bitno je napomenuti da se sam taj završni dio pročišćavanja odnosno dehidraciju mulja odvija uz pomoć dekantera - centrifuge te pripadajuće opreme.

Sustavima za odvodnju otpadnih voda od kućanstava, industrije skupljaju se u centralne  bazene gdje se obrađuju i pripremaju za krajnju dehidraciju.

Kada je mulj spreman za dehidraciju prolazi kroz centrifugu gdje se uz pomoć kemijske otopine – polimera zajedno sa muljem miješa i poboljšava odvajanje vode iz mulja gdje se iz mulja može dostići na izlazu i do 25% suhe tvari.

Sustav je kompletno automatiziran te nije potreban operater koji će biti nazočan cijelo vrijeme. Dovoljne su tek povremene provjere.

Ova tehnologija je trenutno najbolje rješenje za dehidraciju mulja. Uz to što je sustav automatiziran, ne zahtjeva puno prostora, a troškovi održavanja su svedeni na minimum.