Press

Saznajte više
JUBILARNI 10. HOTEL&GASTROTEH, VODEĆI SAJAM HoReCa SEKTORA

Uoči turističke sezone na Zagrebačkom velesajmu održava se HOTEL&GASTROTEH, 10. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko – ugostiteljske opreme i cateringa.

Na sajmu će izlagati 81 izlagač iz 10 zemalja koji bilježi rast od oko 10 % u odnosu na prošlu godinu te znatno veću internacionalizaciju.
 
Zemlje sudionice: Bugarska, Češka, Francuska, Hrvatska, Italija, Japan, Luksemburg, Mađarska, Njemačka i SAD.
 
Početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu proizvođača i trgovaca hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera i ostalih čimbenika HoReCa sektora.

Posjetitelje očekuju brojne zanimljivosti:

 • Hrvatski eno gastronomski turistički aduti: edukativne prezentacije i radionice te slasne degustacije za posjetitelje
 • Prezentacija naučenog znanja i vještina učenika, budućih kuhara i slastičara Ugostiteljsko turističkog učilišta iz Zagreba
 • CRO TOP 10 – natjecanje najboljih hrvatski kuhara. Na već tradicionalnom kulinarskom natjecanju CRO TOP 10 stvarat će se mala kulinarska remek djela od namirnica s kojima će se upoznati neposredno prije natjecanja.
 • Svakodnevno će se na izložbenom prostoru pripremati i degustirati jela iz svih hrvatskih regija (autohtoni proizvodi, eko hrana, kolači, pršut, sir, med, voće, kava i ostale delicije)

Partner sajma Hotel&Gastroteh: MAINARDI FOOD

MAINARDI FOOD je distributer namirnica i prehrambenih proizvoda za HoReCa sektor.
 
Na sajmu Hotel&Gastroteh, 22. veljače održat će se Mainardi Pizza Cup, natjecanje na kojem će se birati najbolji hrvatski pizza majstor. Natjecanje će biti organizirano na profesionalnoj električnoj peći, a u žiriju će se kao i uvijek naći velika imena i autoriteti profesionalne pizza i kulinarske scene.

Nagrada je plaćena kotizacija za svjetsko prvenstvo u Parmi i Napulju, što će osvajačima omogućiti ulazak u hrvatsku reprezentaciju pizza majstora.
 
Reprezentacija će se birati između najistaknutijih članova udruge Napoletanskih pizzaiola te osvajača nagrada na natjecanju.

FESTIVAL MASLINA

Udruga maslinara iz Zagreba i Zagrebačke županije u suradnji sa Savjetodavnom službom Republike Hrvatske i Zagrebačkim velesajmom po treći puta u Zagrebu organizira Festival maslina.

Održava se od 23. do 25. veljače 2018. u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, a okupio je 48 izlagača na 300m2.

Pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede, Zagrebačka županija i Grad Zagreb.

Ova manifestacija postala je tradicionalno godišnje zimsko druženje građana Zagreba sa maslinom i maslinarima i izvrsna prilika za okupljanje najboljih maslinara iz Hrvatske i susjednih zemalja te prezentiranje njihovih najboljih ulja.

U stručnom dijelu osim nutricionističke i zdravstvene uloge maslina, ove će godine biti prikazane i teme iz povijesti maslinarstva kao i primjeri izvrsnosti u ruralnom razvoju temeljene na maslinarstvu.

Na Festivalu će biti predstavljeni i rezultati ocjenjivanja oko 300 uzoraka maslinova ulja, pristiglih iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Posjetitelji mogu uživati u različitim sadržajima od kojih izdvajamo:

 • prodajnu izložbu na kojoj će građani moći kupiti maslinova ulja vrhunske kvalitete i upoznati maslinare, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i udruge iz Istre, Primorja i Dalmacije koji se bave maslinarstvom;
 • kušaonice ulja (vođena degustacija) pod vodstvom certificiranih stručnjaka koji će zainteresirane naučiti kako prepoznati i razlikovati dobra od loših ulja;
 • vođenu degustaciju najkvalitetnijih sireva;
 • predavanja poznatih stručnjaka i znanstvenika o nutritivnoj i zdravstvenoj vrijednosti maslinova ulja;
 • izlaganja o maslinarstvu u EU, te o uključivanju naših stručnjaka u EU-razvojne programe u području zaštite okoliša i korištenja biomase;
 • kreativne radionice za izradu krema od maslinova ulja
 • program za djecu
 • gastro program: priprema i degustacija zdrave hrane i namirnica od maslina i maslinova ulja

SVEČANO OTVORENJE

Sajmove će otvoriti gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba u srijedu, 21. veljače 2018. u 11.00 sati u auli između paviljona 10A i 11A Zagrebačkog velesajma.

CIJENE ULAZNICA 

 • Jednokratna ulaznica 30,00 kuna
 • Jednokratna ulaznica za učenike, studente i umirovljenike 20,00 kuna
 • Stalna ulaznica 80,00 kuna

Za organizirane grupe 25 i više posjetitelja odobravamo popust od 20% na cijene ulaznica.

RADNO VRIJEME SAJMA

 • Srijeda do subota 10.00 do 19.00 sati
 • Nedjelja 10.00 do 18.00 sati

Radno vrijeme Festivala maslina:

 • Petak (23.2.) - 15.00 do 19.00 sati
 • Subota (24.2.) - 10.00 do 19.00 sati
 • Nedjelja (25.2.) - 10.00 do 18.00 sati

POGODNOSTI ZA POSJETITELJE

HŽ putnički prijevoz, posjetiteljima sajmova iz Hrvatske i Slovenije odobravaju 40% popusta na cijenu povratne karte.

PRESS CENTAR

Nalazi se u auli između paviljona 10A i 11A i na usluzi je novinarima svakoga dana trajanja sajmova. Telefon: 01/6503-524, mail: zv.press@zv.hr 

Press akreditacije na osnovu prethodno poslanog zahtjeva možete podignuti na Info punktu u Južnom ulazu.

 

DOBRODOŠLI NA JUBILARNI 10. SAJAM HOTEL&GASTROTEH!

DOBRODOŠLI NA FESTIVAL MASLINA!