Press

Saznajte više
KAKO SAM OZDRAVILA NAKON KARCIONOMA

Svoju priču o tome kako je promjenom načina života i prehrane uspjela preboljeti karcinom i nakon toga "stati na noge“ danas je ispričala Sandra Pavić Drašković.

2017. godine dijagnosticiran joj je rak debelog crijeva s metastazama na jetri. Uz metode klasične medicine (kemoterapija i operacija) Sandra je primjenjivala i metode koje ne spadaju u klasičnu medicinu poput temeljne promjene prehrane i čestih raznih detoxa tijela zahvaljujući kojima je više od 5 godina zdrava i cancer free.

I prije nego je dobila dijagnozu mučila se sa stresom, glavoboljama, gastritisom, urinoinfekcijama te sve boli rješavala uzimanjem tableta.

Na samom početku promijenila je prehranu i postala vegan. Vodila se istraživanjima da biljni proteini isključuju mogućnost nastanka raka.

Cilj joj je bio maksimalno izbaciti toksine iz života što iz hrane, kozmetike, odnosa … Farmaceut po struci odlučila je lijekove zamijeniti biljkama i uključiti ih što je više moguće u način života te je završila tečaj za fitoterapeuta.

95% nastanka raka leži u stilu života (prehrana, pušenje, stres), svega 5% je genetika. Počela je konzumirati smoothije i voćne sokove.

Za smoothie je savjetovala da se rade što jednostavniji bez previše kombinacija. Preporučila je upotrebu ananasa, papaje, jabuke, crnog grožđa jer voće posjeduje enzime, minerale, vitamine, antioksidante, kao i upotrebu zelenog lisnatog bilja u smoothijima (blitva, kelj, špinat). Škrobasto voće i povrće poput primjerice mrkve koristi se u sokovima.

Pravilna kombinacija je od izuzetne važnosti jer možda koristite puno dobrih i zdravih namirnica, ali ne postižete željene rezultate.

Ispravnom kombinacijom namirnica mogu se izbjeći neke od nuspojava kao što su nadutost, plinovi, bolovi, umor, ali i dobiti pravu ljekovitost onoga što zdrava hrana nudi.