Press

Saznajte više
KORMAT

Već tradicionalno uz bienalne sajmove BIAM i ZAVARIVANJE na Zagrebačkom velesajmu održao se i KORMAT, 23. međunarodno savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu u organizaciji Hrvatskog društva za zaštitu materijala.

Cilj Savjetovanja je prikaz suvremenih dostignuća u području zaštite od korozije konstrukcijskih materijala, metoda prevlačenja, korozije u betonu, primjene inhibitora korozije, katodne zaštite te osiguravanja kvalitete.
 
Stručnjaci s područja kroz ovo savjetovanje unaprjeđuju svoje znanje o konstrukcijskim materijalima i suvremenim metodama zaštite od korozije.
 
Korozijski procesi izazivaju propadanje konstrukcija i velike materijalne gubitke u gospodarstvu svake zemlje.

Zaštita konstrukcija od korozije jedna je od najvažnijih zadaća inženjera i tehničara različitih struka koji se bave projektiranjem, izradom, vođenjem i održavanjem uređaja i postrojenja, a kako bi se ostvarila veća trajnost i povećanje pouzdanosti same konstrukcije i ujedno spriječilo onečišćenje proizvoda i zagađenje okoliša.

Konstrukcije je potrebno štititi od korozije, ali i istovremeno voditi računa o utjecaju postupaka zaštite materijala na okoliš.