Press

Saznajte više
MINDFULNESS TEHNIKA

Mindfulness tehnika je tehnika usmjeravanja pozornosti, tehnika koja nam pomaže da dođemo do nekog cilja. Do cilja dolazimo ukoliko nam je pažnja usmjerena na taj cilj. No, na putu do njega smo okruženi sa puno distrakcija. Tu nam pomaže mindfulness tehnika.


Mindfulness predstavlja stanje ili aspekt naše svijesti kada smo svjesni određene misli, emocije ili stvari koje se nalaze u radijusu naše svjesnosti, no još im nismo pridali značenje koje im inače pridajemo.

Moramo se fokusirati, moramo se usredotočiti. Vježbanjem se razvija unutarnja svjesnost koja nam omogućuje da prema sebi i drugima razvijemo otvoren, suosjećajan i prihvaćajući stav. Takav stav nam posebno pomaže da se odmaknemo od prosuđivanja i kritiziranja sebe i drugih, brinjenja o budućnosti, štetnog reagiranja i izbjegavanja života. Pomaže nam i u poslovne svrhe: da se fokusiramo na zadatke, da napravimo prioritete.

Mindfulness je mentalni trening. Koliko vremena će nam trebati da si istreniramo mozak je individualno. Svi donosimo odluke pod utjecajem emocija.

Samo jedna mala negativna emocija može nam uništiti dan. Da bi lakše kontrolirali misli pomaže nam upravo mindfulness tehnika.