Press

Saznajte više
NA CROAGRO PROGLAŠENI NAJBOLJI POLJOPRIVREDNICI

Jučer su u sklopu sajma CroAgro na Zagrebačkom velesajmu dodijeljene nagrade najboljim poljoprivrednicima. Najbolji poljoprivrednici Hrvatske u izabrani su u 21 kategoriji na osnovu postignutih rezultata u ovoj i prošloj godini, a po izboru Društva agrarnih novinara Hrvatske.

U kategoriji farmi do 10 krava najbolji hrvatski poljoprivrednik je OPG Zdravko Kušec iz Kamenice u Zagrebačkoj županiji. U kategoriji od 11 do 30 krava najbolji hrvatski poljoprivrednik je Marijan Porkulabić iz Prilesja kod Virja. U kategoriji od 30 do 100 krava najbolji poljoprivrednik je Branko Horvatinčić iz Gusakovca kod Gornje Stubice. U kategoriji od 100 do 400 krava najbolja je farma Žitar iz Donjeg Miholjca, a u kategoriji preko 400 krava izabrana je farma Salaš u Marijancima.

Darko Remuš iz Svetog Petra Čvrsteca primio je nagradu za najvećeg proizvođača utovljene junadi u kategoriji od 101 do 1000 utovljene junadi.

Najbolju pšenicu ove godine je proizveo OPG Mate Tomaševića iz Stružana, a uljanu repicu OPG Zlatka Jelošeka iz Beketinaca.

Najbolja mala vinarija je Ive Cibilića iz Potomja, u kategoriji srednjih vinarija pobjedu je odnijela Krauthaker, a velikih vinarija Iločki podrumi. Najbolji u kategoriji velikih uzgajivača svinja je tvrtka Belje plus.