Press

Saznajte više
NA JEDNOM MJESTU SVE O PRINTU I AMBALAŽI

Dva tradicionalna bienalna sajma INTERGRAFIKA 24. međunarodni sajam grafičke industrije i papira i MODERNPAK 29. međunarodni sajam ambalaže i pakiranja održavaju se na Zagrebačkom velesajmu od 31. svibnja do 2. lipnja.

U paviljonima 8a i 9 izlaže 65 izlagača iz 13 zemalja na 3000 četvornih metara.
 
Zemlje sudionice: Austrija, Belgija, Francuska, Hrvatska, Italija, Kanada, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Slovenija, Švicarska, Španjolska, Velika Britanija i Sj. Irska.
 
Na jednom mjestu okupit će se svi značajni svjetski i domaći proizvođači opreme, gotovih proizvoda i pomoćnih materijala iz područja grafičke industrije, industrije papira, ambalaže i pakiranja.
 
Njihov nastup na ovim sajmovima pokazatelj je da su INTERGRAFIKA i MODERNPAK najznačajniji sajmovi grafičke i ambalažne industrije u regiji.

Današnji kupci traže drugačija, inovativna i personalizirana rješenja i proizvode. I grafička i ambalažna industrija prilagođavaju se njihovim potrebama.
 
Na jednom mjestu dobit ćete sveobuhvatan uvid u najnovije trendove i inovacije iz obje industrije, izravne poslovne kontakte i susrete uživo s renomiranim domaćim i stranim izlagačima.

Poslovnoj i širokoj publici predstavit će se put od dizajna preko tiska pa sve do prodaje i prezentacije gotovog proizvoda krajnjem korisniku.
 
Redovna edukacija bitan je čimbenik ukoliko želite biti konkurentni na tržištu stoga smo izložbeni dio sajma upotpunili bogatim stručno pratećim programom.

MODERNPAK i INTERGRAFIKA afirmirali su se kroz godine kao nezaobilazan poslovno promotivni susret ponuđača i kupaca kao i stručnjaka iz zemlje i inozemstva.

Ovi sajmovi mjesto su prezentacije renomiranih svjetskih brandova i najnovijih tehnologija, obogaćeni stručnim skupovima s najaktualnijim temama iz branši, razmjenom iskustava i znanja stručnjaka iz zemlje i inozemstva, poslovnog posjeta iz regije te posebnih pogodnosti za male i srednje poduzetnike.
 
INTERGRAFIKA

  • strojevi, uređaji, pribor, sirovine i repromaterijal za grafičku industriju i industriju papira, grafički proizvodi

 MODERNPAK

  • strojevi za izradu ambalaže i pakiranje proizvoda, materijali i sirovine za ambalažnu industriju, sve vrste ambalaže, sredstva za distribuciju proizvoda, poslovni pokloni

INOVATIVNI GRAFIČKI FAKULTET

U sklopu izložbenog prostora Grafičkog fakulteta bit će izloženi radovi koji demonstriraju dio aktivnosti nastavnika i studenata Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
 
Infrared Design je inovacija koja je do sada već dobila veliki broj međunarodnih nagrada, među kojima se u posljednje vrijeme ističu Grand Prix na 65. međunarodnom sajmu inovacija Innova 2016. u Bruxellesu te zlatna medalja s posebnom pohvalom žirija i posebno priznanje grada Ženeve za najbolju inovaciju na 45. salonu inovacija u Ženevi. Infrared Design je inovacija koja omogućuje tisak dvostruke slike s praktički neograničenim brojem tonova. Prva slika je vidljiva na dnevnom svjetlu, a druga slika se izdvojeno vidi u infracrvenom dijelu spektra elektromagnetskog zračenja. Dvije nezavisne grafike, dvije različite informacije, mogu biti tekstovi, slike; vektorske, piksel ili grafike generirane algoritmom.
 
3D modeliranje predstavlja trend u okviru grafičkih komunikacija 21. stoljeća, te uključuje kako skeniranje trodimenzionalnih objekata, obradu tako dobivenih datoteka, kreiranje prototipova te njihovo fizičko ostvarivanje u tehnologiji 3D tiska.
 
GRF selfie i interaktivni zid su hardverski i softverski razvijeni i sastavljeni na Grafičkom fakultetu i omogućavaju interakciju s korisnicima korištenjem web kamere odnosno ekrana osjetljivog na dodir. GRF selfie prepoznaje prisustvo korisnika prateći zvuk i prepoznavajući lice, a kao izlaz daje fotografije i GIF animacije obrađene filterima po uzoru na Instagram i slične aplikacije koje se automatizmom mogu objavljivati na društvenim mrežama.
 
Održat će se i zanimljiva predavanja Utjecaj web okruženja na suvremene trendove u obrazovanju te Nove infracrvene tehnologije u zaštiti ambalaže.

NOVITETI IZLAGAČA NA SAJMU (klik na link)

SVEČANO OTVORENJE

 Sajmove Intergrafika i Modernpak otvorit će Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, 31. svibnja 2017. u 09.00 sati u paviljonu 9 Zagrebačkog velesajma.

RADNO VRIJEME SAJMA                                                                             

  • od 10.00 do 19.00 sati

ULAZ za poslovne posjetitelje je BESPLATAN uz prethodnu registraciju.

POGODNOSTI ZA POSJETITELJE

HŽ putnički prijevoz, posjetiteljima sajmova iz Hrvatske i Slovenije odobravaju 40% popusta na cijenu povratne karte.

HERTZ rent a Car, popust na cijene najma automobila: za izlagače 25% popusta, za posjetitelje 15% popusta.

PRESS CENTAR

Na usluzi je novinarima svakoga dana trajanja sajmova od 10,00 do 19,00 sati u paviljonu 9. Telefoni: 01/6503-524, mail: zv.press@zgh.hr