Press

Saznajte više
NAJVEĆA NAUTIKA U OVOM DESETLJEĆU

Zagrebački velesajam započinje novu poslovnu godinu s najvećim sajmom godinu s najvećim sajmom Nautike u ovom desetljeću.  

Zagrebački sajam nautike kao najposlovniji nautički sajam u Hrvatskoj, u svom će 27. izdanju predstaviti sadržajno najbogatiji i prostorno najveći nautički sajam.
 
Kontinentalna nautička zvijezda i jedna od perjanica Zagrebačkog velesajma iznova iznenađuje te nas očekuje šest punih paviljona sa više od 300 izlagača iz 23 zemlje svijeta i preko 200 atraktivnih plovila.
 
Bilježimo rast od 10% u izložbenom dijelu sajma i porast izloženih plovila od 8% u odnosu na prošlogodišnje izdanje.
 
Na sajmu će biti prisutni gotovo svi najznačajniji hrvatski brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte, Pearl Sea, Bura brodovi, Arba, Tušek, Remia plast, Bimex, Leidi, Ramina, JK Nautika, Barracuda,...
 
Na ovogodišnjem sajmu ljubiteljima nautike po prvi puta će se predstaviti atraktivna nautička ponuda južne talijanske regije Kalabrije koja ima dugu tradiciju u brodogradnji, a najljepši primjerci njihovih plovila bit će izloženi u paviljonu 7.
 
2 SVJETSKE PREMIJERE PLOVILA: RANIERI NEXT  240 SH, GRAND G 420
 
24 HRVATSKE PREMIJERE: SEASCAPE 14 i 24,  SALPA 23 GRANDSOLEI, ANTARES 6 OB, SEA RAY 210 SPX, SALPA 23x, FOUR WINS HD 240, PRINCE 555 i PRINCE 570, SESSA MARINE KEY LARGO 27, ZODIAC RIB, DELA 3,5, JEANNEAU CAP CAMARAT 9.0 WA, GRAND G850, DONAR OPEN 520, ADMIRAL RIB 410,  PIONER, YAM, STARFISHER 650, 790 i 830, FLAMMIFER FFB 590 i 640, GRAND G850
 
Zagrebački sajam nautike svoju poziciju nezaobilaznog mjesta prezentacije plovila i poslovno profiliranog događaja čuva kontinuiranim rastom sajamskih pokazatelja, interesom posjetitelja i medija.
 
Na sajmu će biti bogata ponuda vanbrodskih motora, a na jednom mjestu bit će izloženi gotovo svi koji se nude na hrvatskom tržištu - Yamaha, Honda, Suzuki, Steyr, Mercury,…
 
Raznovrsna je ponuda opreme i pribora za brodove i jahte, opreme za ronjenje i ribolov, nautičku odjeću i obuću.
 
Zemlje sudionice: Australija, Austrija, Belgija, Bugarska, Crna Gora, Danska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Irska, Italija, Japan, Kina, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Novi Zeland, SAD, Slovenija, Španjolska, Švedska, Tajland, Velika Britanija i Sjeverna Irska.
 
RONJENJE ZA DJECU S AUTIZMOM  
BOGATA NAGRADNA IGRA
 
U akciji za autističnu djecu slikovito nazvanoj Ne dišem, Budimir Buda Šobat na sajmu Nautike pokušat će učiniti nešto što još nikome nije uspjelo na svijetu - ne disati preko 24:03 minute u statičkom zaronu na dah. Akcija se odvija u okviru manifestacije Pogled u plavo organizatora Nemo Adria Rescue Team.
 
Svi posjetitelji moći će se okušati u ronjenju u velikom bazenu pod stručnim nadzorom instruktora ronjenja, a u organizaciji Nemo Adria i njihove manifestacije Pogled u plavo. 
 
Od stručnih događanja izdvajamo Sjednicu Udruženja male brodogradnje u organizaciji Udruženja male brodogradnje pri HGK.
 
U pripremama je novi Pomorski zakonik RH, propis koji regulira sve što je vezano za plovidbu hrvatskim dijelom Jadrana. Tim povodom Udruga nautičkog sektora HUP-a organizira raspravu na temu „Ususret donošenju Pomorskog zakonika RH“, a naglasak je na nautičku ponudu i nautički turizam Hrvatske.

RASKOŠAN NAGRADNI FOND u vrijednosti 48.594 kuna iz kojeg izdvajamo:

  • Krstarenje za 6 osoba - vikend najam motorne jahte MIRAKUL 30 Hardtop, Grginić jahte, Zagreb
  • Regata YCB po izboru tijekom 2018 - poklon bon za posadu do 8 osoba na brodu, Dnevni izlet na Kornate i vožnja Ljubavnim kanalom na brodu za 6 osoba, Yachting centar Biograd, Biograd            

U istom terminu održava se i HOTEL&GASTROTEH, jubilarni 10. međunarodni sajam gastronomije i hotelsko ugostiteljske opreme.

U jednom terminu s dva komplementarna sajma izgradili smo zaokruženu cjelinu hrvatske nautičke ponude i enogastronomije, dok će se popratno događanje Festival maslina izvrsno uklopiti u program sajmova.

Na jednom mjestu povezujemo sve proizvođače, distributere i izlagače koji kroz nautiku i gastronomiju mogu ponuditi najbolje od sebe u svrhu snaženja hrvatske turističke ponude.
 
Očekuje se da će sajmove posjetiti više od 30.000 posjetitelja.

SVEČANO OTVORENJE

Sajmove će otvoriti gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba u srijedu, 21. veljače 2018. u 11.00 sati u auli između paviljona 10A i 11A Zagrebačkog velesajma.

CIJENE ULAZNICA 

  • Jednokratna ulaznica 30,00 kuna
  • Jednokratna ulaznica za učenike, studente i umirovljenike 20,00 kuna
  • Stalna ulaznica 80,00 kuna

Za organizirane grupe 25 i više posjetitelja odobravamo popust od 20% na cijene ulaznica.

RADNO VRIJEME SAJMA

  • Srijeda do subota 10.00 do 19.00 sati
  • Nedjelja 10.00 do 18.00 sati

Radno vrijeme Festivala maslina:

  • Petak (23.2.) - 15.00 do 19.00 sati
  • Subota (24.2.) - 10.00 do 19.00 sati
  • Nedjelja (25.2.) - 10.00 do 18.00 sati

POGODNOSTI ZA POSJETITELJE

HŽ putnički prijevoz, posjetiteljima sajmova iz Hrvatske i Slovenije odobravaju 40% popusta na cijenu povratne karte.

PRESS CENTAR

Nalazi se u auli između paviljona 10A i 11A i na usluzi je novinarima svakoga dana trajanja sajmova. Telefon: 01/6503-524, mail: zv.press@zv.hr 

Press akreditacije na osnovu prethodno poslanog zahtjeva možete podignuti na Info punktu u Južnom ulazu.

 

DOBRODOŠLI NA 27. ZAGREBAČKI SAJAM NAUTIKE!