Press

Saznajte više
OTVOREN ZAGREBAČKI OBRTNIČKI SAJAM

Uz zvučne vijesti - da stipendije za deficitarna zanimanja, za učenike strukovnih škola, od ove školske godine, iznose 18000 kuna godišnje te pozive, posebice roditeljima da motiviraju djecu na upise u neko od traženih zanimanja, otvoren je četvrti po redu Zagrebački obrtnički sajam.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić osvrnuo se na prvi sajam obrtništva i obrtničkih zanimanja ove vrste, održan na istom mjestu 2016. godine te zadovoljno ustvrdio da se broj prezentacija i posjetitelja povećao za sedam puta.

Izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske i izaslanica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac zadovoljno je istaknula o iznosima stipendija koje su se u posljednje vrijeme udvostručile, i zamolila roditelje da senzibiliziraju djecu za upise u tražena zanimanja ističući skromne kriterije koji su potrebni za dobivanje stipendije.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić govorio je o potporama koje pruža Županija u poticanju i zaštiti obrtništva i naglasio važnost održavanja ovog sajma.

Gradonačelnik Milan Bandić taksativno je nabrojao najveće mjere koje Grad putem svojeg Ureda za gospodarstvo već godinama provodi za poticanje obrtništva u Zagrebu, a koje su rezultirale ne samo upisima više razreda u strukovne škole nego i otvaranjem mnogih novih obrta. Samo lani otvoreno je 1.600 novih pa ih sada u Zagrebu ima 18000.

Zagrebački obrtnički sajam, kojeg organiziraju Obrtnička komora Zagreb u suradnji s Gradom Zagrebom, Zagrebačkom županijom i Zagrebačkim velesajmom održat će se do 5. travnja u paviljonima 7 i 7A Zagrebačkog velesajma.

Među ostalim, predstavljaju se programi trenutačno najtraženijih zanimanja poput armirača, automehatroničara, fasadera, galenterista, mesara, montera suhe gradnje, podopolagača, tokara…