Press

Saznajte više
OTVORENI AMBIENTA I BIAM&ZAVARIVANJE

U tri paviljona Zagrebačkog velesajma danas su otvoreni sajmovi Ambienta te Biam&Zavarivanje.

Sajmove je otvorio gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić koji je istaknuo: "Zagreb je gospodarsko središte, što pokazuje rast obrtnika i poduzetnika za 33,5% više u odnosu na Republiku Hrvatsku. U gradu Zagrebu ostvaruje se 50,2% više prihoda u odnosu na ostatak države. Pokazatelji za 2019. godinu govore kako u gradu radi i djeluje 45 tisuća poduzetnika koji zapošljavaju 372 776 ljudi s ukupno 400 milijardi kuna prihoda i to sve unatoč nevoljama koje su zadesile metropolu".

Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma, na samom početku izrazila je zahvalu izlagačima na iskazanom povjerenju. "Sinergija djelovanja vidljiva je i na globalnoj razini te se Zagrebački velesajam pridružio, spontano nastaloj, svjetskoj inicijativi organizatora evenata #SaveEvents. U tom smislu, poduzeli smo sve potrebne sigurnosne i zdravstvene mjere kako bi vaš boravak na Zagrebačkom velesajmu bio što ugodniji.", rekla je Tomšić te iskazala zahvalnost Gradonačelniku i resornom Gradskom uredu na potpori koju pruža Zagrebačkom Velesajmu.

Ambienta međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije održava se do nedjelje, 18. listopada, a Biam&Zavarivanje, međunarodni sajmovi alatnih strojeva i alata te zavarivanja i antikorozivne zaštite do subote, 17. listopada. Na 5200 kvadrata izlaže ukupno 76 izlagača.

Posebnu pozornost posjetitelja plijeni prekrasno i neobično uređen paviljon broj 8 na kojem će vas dočekati mnoštvo skulptura i umjetničkih djela koji su dio Art Faira.

Ulaz na sajmove je besplatan.