Press

Saznajte više
OTVORENI SAJMOVI HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA I DANI LOVA I RIBOLOVA

Danas su na Zagrebačkom velesajmu otvoreni Sajmovi hrane i zdravog življenja i Dani lova i ribolova.

Na svečanom otvorenju Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma zahvalila je Gradu Zagrebu I Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske na potpori koju su dali u organizaciji sajmova. Istaknula je i kako su ove godine prepoznatljivi segmenti Organica, APItera i Mystic prošireni segmentom hrane, a i osvrnula se na krovni događaj ova dva sajma, a to je međunarodna konferencija "Budućnost zajedničke poljoprivredne politike Europske unije".


Sinergija svih institucija, Grada Zagreba, Ministarstva poljoprivrede i Zagrebačkog velesajma doprinosi oporavku kako zagrebačkog tako i hrvatskog gospodarstva, napomenula je Tomšić.

Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Milana Bandića i njegova izaslanica istaknula je kako je Zagrebački velesajam mjesto susreta gospodarstvenika, mjesto gdje se sklapaju komercijalni poslovi, ali da se pozicionirao i kao stručno, edukativno i znanstveno mjesto što potvrđuje međunarodna konferencija "Budućnost zajedničke poljoprivredne politike Europske unije".


Podsjetila je kako je Grad Zagreb pokrovitelj ovih sajmova  uz želju da tako bude i ubuduće. Zagrebački sajmovi su nezaobilazna komunikacija i marketinška platforma za promoviranje Grada Zagreba, završila je Majić.

Vinko Pavlić, dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza pozdravio je sve prisutne u ime 62.000 lovaca koliko ih ima u Hrvatskoj i pozvao sve na svakodnevne degustacije mesa divljači na Danima lova i ribolova. Izrazio je želju da sajam Dani lova i ribolova postane sve veći i naglasio da Zagrebački velesajam u tome ima potporu Hrvatskog lovačkog saveza.


Sajmove je svečano otvorio Tomislav Tolušić, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede. U svom govoru osvrnuo se na činjenicu da je hrana osnovni preduvjet zdravog života i da Ministarstvo poljoprivrede čini sve da bi osiguralo još bolju i kvalitetniju hranu na tržištu.


Napomenuo je da su učinili sve da bi osigurali, ojačali i učinili konkurentnim sektor hrane, poljoprivrede, šumarstva, ribarstva. Kupovinom hrvatskih poljoprivrednih proizvoda razvijamo hrvatsku industriju. Uvijek treba kupovati hrvatski proizvod, naglasio je ministar Tolušić.

Sajmovi hrane i zdravog življenja i Dani lova i ribolova otvoreni su do nedjelje, 21. listopada, a ulaz na sajmove je besplatan.