Press

Saznajte više
OTVORENI SAJMOVI NAUTIKA, HOTEL&GASTROTEH i DANI LOVA I RIBOLOVA

Danas su na Zagrebačkom velesajmu otvoreni sajmovi Nautika, Hotel&Gastroteh i Dani lova i ribolova.

Sajmove je otvorio gradonačelnik grada Zagreba, gospodin Milan Bandić, koji je među ostalima istaknuo da Zagrebački velesajam ove godine slavi 110 godina kontinuiranog rada i djelovanja. Pohvalio je organizaciju sajma i pozvao sve da do nedjelje posjete Zagrebački velesajam.

"Ovu za nas posebnu godinu u kojoj obilježavamo 110 godina kontinuiranog rada i djelovanja Zagrebačkog velesajma, započinjemo iznimno jakim sajamskim terminom s četiri komplementarna sajma, predvođenima našom sajamskom perjanicom Nautikom. U ovom terminu angažirano je svih 10 sajamskih paviljona i Kongresni centar. Radi se o više od 25.000 m2 prostora na kojem će svoju ponudu proizvoda i usluga predstavit više od 450 izlagača iz 32 zemlje. Naime, prema ključnim pokazateljima danas otvaramo najveći sajam Nautike u posljednjih deset godina. U odnosu na posljednje izdanje 2018 rast izložbene površine na Nautici je 8%, rast broja izlagača je 13%, rast izloženih plovila je 11%. 280 plovila je privezano do nedjelje u našoj marini u srcu Grada, stoga posebnu zahvalu upućujem svim našim izlagačima, a posebice zahvala hrvatskim malim brodograditeljima za premijere.“, rekla je na otvorenju direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić.

"Hrvatska zbog vrlo kvalitetne i očuvane resursne osnove na međunarodnom tržištu zauzima poziciju jedne od najpoželjnijih nautičkih destinacija s najvećom charter flotom u svijetu. Nautičari u  Hrvatskoj ostvaruju najveću dnevnu potrošnju u destinaciji, u prosjeku 186 eura dnevno te što je najvažnije, iz godine u godinu izražavaju porast zadovoljstva svim elementima hrvatske nautičke turističke ponude.“, izjavio je ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli te nadodao "Danas u nautičkom turizmu ostvarujemo preko 4,5 milijarde kuna prihoda, godišnje bilježimo i više od 3,2 milijuna noćenja pri čemu najveći broj posjetitelja dolazi iz  Njemačke, Austrije, Velike Britanije i Češke, a riječ je o proizvodu kojeg intenzivno razvijamo i promoviramo, kako u vrijeme glavnog dijela turističke godine, tako i za razdoblja pred i posezone. Drago mi je što se hrvatsko tržište aktiviralo te što na 28. Sajmu zagrebačke nautike imamo prilike vidjeti cjelovitu nautičarsku ponudu s hrvatskim inovativnim i kvalitetnim potpisom što će u konačnici dodatno doprinijeti i konkurentnosti hrvatskog turizma. “

Sve prisutne pozdravili su i Đuro Dečak, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza i Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog sportsko-ribolovnog saveza. Izrazili su zadovoljstvo Danima lova i ribolova i zaželjeli uspjeh izlagačima.

Sajmovi su otvoreni do nedjelje, 24. veljače, a cijena ulaznice iznosi 30,00 kuna.