Press

Saznajte više
OTVORENI SAJMOVI NAUTIKA I DANI LOVA I RIBOLOVA

Danas su na Zagrebačkom velesajmu otvoreni sajmovi Nautika i Dani lova i ribolova.

Sajmove je otvorio gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić koji je pohvalio organizaciju sajma i pozvao sve zainteresirane da posjete Zagrebački velesajam. Poželio je nautičarima mirno more, lovcima dobru kob, a ribolovcima mirnu ruku.

"Poslovnu godinu započinjemo iznova dobrim vijestima i iznimno jakim sajamskim terminom predvođenim našom sajamskom perjanicom Nautikom. Za dva sajma angažirano je 9 sajamskih paviljona na 20.000 m2 prostora na kojem će svoju ponudu proizvoda i usluga te novitete predstaviti 404 izlagača iz 26 zemalja. Prema ključnim pokazateljima danas otvaramo najveći sajam Nautike u posljednjih deset godina. U odnosu na posljednje održano izdanje, rast izložbene površine na Nautici je 10%, dok je rast izloženih plovila 7%, s prezentacijom više od 300 plovila na ovogodišnjem izdanju. Bit će predstavljene 4 svjetske premijere plovila i 13 hrvatskih premijera.", rekla je na otvorenju direktorica Zagrebačkog velesajma dr.sc. Dina Tomšić.

Sve prisutne pozdravili su i Đuro Dečak, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza i Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog sportsko-ribolovnog saveza.

Sever je naglasio da nikada nije bio bolji i kvalitetniji trenutak za ovakvo sajmovanje te se zahvalio svima koji su sudjelovali i radili na novom prijedlogu zakona o slatkovodnom ribarstvu. Dečak je istaknuo kako sajam Dani lova i ribolova iz godine u godine preuzimaju sve veći značaj u razvoju i ponudi lovačke asocijacije u turističkoj ponudi. Obojica su izrazili zadovoljstvo Danima lova i ribolova i zaželjeli uspjeh izlagačima.

Sajmovi su otvoreni do nedjelje, 23. veljače, a cijena jednokratne ulaznice iznosi 30 kuna.