Press

Saznajte više
PINK WING i ZAGREBAČKI VELESAJAM

Danas je na Zagrebačkom velesajmu održana press konferencija na temu predstavljanja projekta PINK WING 2018.


PINK WING održava se od 7. do 10. lipnja 2018. godine na novoj ruti od Zagreba do Malog Lošinja.

Suradnja Zagrebačkog velesajma i PINK WING-a započela je na ovogodišnjem Zagreb Auto Show-u prepoznajući potencijale oba projekta u promociji grada Zagreba kao turističke destinacije automobilističkog svijeta.

Izlaganje PINK WING-a obuhvatilo je izložbu luksuznih sportskih automobila upotpunjujući sadržajno Zagreb Auto Show te ujedno promovirajući oba projekta i grad Zagreb kao izuzetno zanimljivu destinaciju.

Izložba je upotpunjena i defileom 20-tak luksuznih sportskih automobila u subotu, 14. travnja dodatno atraktirajući posjetitelje Zagreb Auto Show-a.


PINK WING je jedinstveni najbrže rastući turistički projekt u regiji, zamišljen kao gastro-turističko sportsko događanje koje se ove godine održava treći put.

Projekt PINK WING i njegova snaga je jedinstveni oblik hospitality programa u kojem mogu uživati ljudi iz poslovnog svijeta na ovom neobičnom putovanju. Vožnjom kroz Hrvatsku u kontroliranim uvjetima, bez brzine i jurnjave, postao je već prepoznatljiv brend i lifestyle oblik turizma koji promovira i različite krajeve Hrvatske kojima prolazi na svojoj trasi.

Ovaj turističko-gastronomski projekt podržavaju Turistička zajednica Grada Zagreba, Grad Zagreb, ali i Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Opatija, Grad Opatija, Turistička zajednica Cres, Grad Cres, Turistička zajednica Mali Lošinj i Grad Mali Lošinj.

Nezanemariva činjenica je humanitarni karakter cjelokupnog događanja kojim je kroz provedbu projekta u dvije godine prikupljeno više od 150.000 kuna za potrebite obitelji i bolnice.

"Sa organizatorima Pink Winga priču smo pokrenuli na Zagreb Auto Show-u sve u cilju promocije grada Zagreba i poslovnog i sajamskog turizma u Zagrebu. Ovim putem najavljujem i idući Zagreb Auto Show koji će se održati od 30. ožujka do 5. travnja 2020. godine.“, rekla je direktorica Zagrebačkog velesajma dr. sc. Dina Tomšić.


"Naš trogodišnji projekt ne bi bio moguć bez podrške Grada Zagreba. Zagreb je polazna i završna točka Pink Winga. Ovogodišnja tura ide od Zagreba do Karlovac, Grobnika, Opatije, Krka, Cresa do Malog Lošinja i onda se opet vraća u Zagreb. Želimo osvijestiti strance da Hrvatska i Zagreb imaju za ponuditi više od mora i sunca.“, zaključio je Robert Bajs, organizator Pink Wingsa.

"Grad Zagreb i Hrvatska ponovo će biti na karti luksuznog turizma. Pink Wing po treći put počinje i završava u Zagrebu. Posebno podupiremo i humanitarni karakter ovog eventa.“, rekao je gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

Pink Wing i preko 60 luksuznih jurilica kreće u četvrtak, 7. lipnja ispred Hrvatskog narodnog kazališta.