Press

Saznajte više
PRAVO DOBA – SAJAM ZA 50+ GENERACIJE

Sa zadovoljstvom najavljujemo treće izdanje sajma PRAVO DOBA, jedinstvenog projekta u Republici Hrvatskoj koji promiče i aktivno sudjeluje u podizanju kvalitete života u starijoj dobi.

PRAVO DOBA na Zagrebačkom velesajmu održava se od 18. do 20. svibnja 2017. godine.
 
Organizator PRAVOG DOBA je Zagrebački velesajam, a suorganizatori stručnog i popratnog programa su Grad Zagreb - Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklada Zajednički put.
 
Uzimajući u obzir trend rasta udjela generacije 50+ u ukupnom stanovništvu Republike Hrvatske, pripremili smo ovaj Sajam s ciljem podizanja društvene svijesti o važnosti promicanja zdravog i aktivnog starenja.
 
Na Sajmu je prisutno 65 izlagača, koji će ponuditi odgovore na najčešća pitanja, poput očuvanja ili poboljšanja zdravlja, kreativnog korištenja slobodnog vremena, osiguranja njege u poznim godinama te integracije u društvo i ostvarenje međugeneracijske komunikacije.

ZDRAVO I AKTIVNO STARENJE

Ulaskom u pedesete i šezdesete godine pojavljuje se  dovoljno slobodnog vremena za bavljenje aktivnostima koje su do tada bile zanemarivane uslijed roditeljskih, poslovnih i drugih obaveza.

Na Sajmu će biti prezentirani programi putovanja i  učenja za starije i različite kreativne radionice, koje će potaknuti mnoge na odabir novog hobija i novih aktivnosti.
 
Kako je dobro zdravlje temelj i uvjet za aktivan život, izlagači i predavači će dati zanimljive i korisne informacija o očuvanju i poboljšaju zdravlja. Lječilišta, toplice, poliklinike prezentirat će svoje usluge i nuditi pogodnosti.
 
Ulaskom u stariju dob katkad se pojavi potreba za dodatnom njegom i upotrebom pomagala, stoga će domovi za starije osobe na Sajmu prezentirati svoju ponudu, dok će tvrtke s opremom, aparatima i pomagalima ponuditi svoje proizvode i savjetovati o njihovoj primjeni.

Posebno ističemo panel diskusiju na temu Pedesete -  novi početak ili početak kraja? Sudionice panela su i osnivačice portala "One nastupaju", sve redom žene koje su ostavile traga u profesionalnom životu i javnosti; Ankica Mamić, Snježana Mlinarević, Jelena Skorup, Diana Glavina i Mladenka Šarić.
 
Nakon otvorenja Sajma na programu je zanimljiv panel na temu Srebrna ekonomija - razvoj tržišta proizvoda i usluga za starije osobe.
 
Zanimljivost PRAVOG DOBA je i u izuzetno bogatom stručnom i popratnom programu.
 
Dio izlagača je uključen u akciju BESPLATNI MALI SISTEMATSKI PREGLED I SAVJETOVANJA, prilikom kojeg se pregledi i savjetovanja obavljaju na izložbenim prostorima.

Mnogi izlagači pripremili su posebne akcije i nagrade za posjetitelje, te interesantne prezentacije na Otvorenoj pozornici.

U suradnji sa suorganizatorima pripremljene su radionice, predavanja i okrugli stolovi za stručnjake i široku posjetu.

Svi posjetitelji Sajma svakodnevno mogu sudjelovati u zanimljivom nagradnom kvizu i osvojiti neku od bogatih nagrada koje će pripremiti izlagači i suradnici.

SVEČANO OTVORENJE

Svečano otvorenje bit će u četvrtak, 18. svibnja u 11.00 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Očekuje se da će Sajam otvoriti gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

MJESTO ODRŽAVANJA                                

Kongresni centar Zagrebačkog velesajma

RADNO VRIJEME                                          

10.00 do 18.00 sati    
 
Ulaz za sve posjetitelje je BESPLATAN. 

POGODNOSTI ZA POSJETITELJE

HŽ putnički prijevoz, posjetiteljima sajmova iz Hrvatske i Slovenije odobravaju 40% popusta na cijenu povratne karte.

HERTZ rent a Car, popust na cijene najma automobila: za izlagače 25% popusta, za posjetitelje 15% popusta.

PRESS CENTAR

Na usluzi je novinarima svakoga dana trajanja sajmova od 10,00 do 18,00 sati. Telefoni: 01/6503-524, mail: zv.press@zgh.hr