Press

Saznajte više
PRAVO DOBA – sajam za zrele generacije

Nezaobilazno događanje za sve koji su prešli pedesetu, ali i za cijelu obitelj održat će se od četvrtka 17. do subote 19. svibnja 2018. u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma.

Organizator PRAVOG DOBA je Zagrebački velesajam, a suorganizatori stručnog i popratnog programa su Grad Zagreb - Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklada Zajednički put.

Na Sajmu će svoje proizvode i usluge prezentirati 72 izlagača.

ZDRAVO i AKTIVNO STARENJE
 
Uzimajući u obzir trend rasta udjela generacija 50+ u ukupnom stanovništvu Republike Hrvatske, Sajam organiziramo s ciljem podizanja društvene svijesti o važnosti promicanja zdravog i aktivnog starenja.
 
Četvrto izdanje PRAVOG DOBA, jedinstvenog projekta u Hrvatskoj mjesto je na kojem se nudi zabava, edukacija, rekreacija, zdravstveni pregledi i savjetovanja, ali i govori o temama i problemima s kojima se susreću starije generacije, a tiču se življenja u zreloj dobi.
 
Svoju ponudu prezentirat će lječilišta, toplice, zdravstvene ustanove, domovi za starije osobe, tvrtke s opremom, pomagalima, dodacima prehrani, kozmetikom, turističke agencije, udruge i drugi izlagači.
 
Tradicionalno, početak Sajma se obilježava nordijskim hodanjem od Bundeka do Zagrebačkog velesajma.

ATRAKCIJE ZA POSJETITELJE NA IZLOŽBENIM PROSTORIMA
 
U suradnji s izlagačima organiziran je Besplatni mali sistematski pregled. U ovu aktivnost uključen je dio izlagača, te će posjetitelji obilaskom njihovih izložbenih prostora moći obaviti sljedeće preglede i savjetovanja: provjeru  očnog i krvnog tlaka, razinu glukoze u krvi,  vitaminsko mineralni status u organizmu, analizu otiska stopala, EKG, mjerenje masnog tkiva uz savjetovanje s nutricionistom, oksimetriju i spirometriju.

Posjetitelji mogu isprobati i kineziološke vježbe za osteoporozu i savjetovati se o osteoporozi, artrozi i dezinfekciji.
 
Dom zdravlja Zagreb - Centar kao referentno mjesto za zdravo i aktivno starenje obavljat će  besplatne preglede uz završnu konzultaciju s liječnikom.
 
Izlagači su pripremili razne pogodnosti, pa će se tako moći povoljnije nego inače nabaviti ortopedski ulošci po mjeri Ortopedix (2+1 gratis), proizvodi kozmetike Naftalan, nudi se i popust od 15% na sve ugovorene usluge Doma za starije osobe Salvia, 10% popusta u poliklinici Synlab, 20% popusta na kupnju slušnog pomagala Bontech, 25% popusta na proizvode Be Healthy i 30% na paket sa smještajem i terapijama „Zlatna kap“ u Istarskim toplicama. Učenici Zdravstvenog učilišta će pružati usluge parafinske njege i masaže ruku i limfne drenaže lica, što preporučujemo isprobati.
 
Dio izlagača će na svojim štandovima organizirati nagradne igre: sistematski pregled za žene i muškarce u poliklinici Synlab, vikend program za dvije osobe u Lječilištu Reumal Fojnica, jednodnevni ulaz u wellness i Spa centru s 20 min masažom za dvije osobe u  Stubičkim toplicama, organizirani jednodnevni program za jednu osobu u  dvorcu Sevnica u Sloveniji i dvodnevni boravak s punim pansionom i fizikalnom terapijom za dvije osobe u Domu za starije i nemoćne osobe Vitanova.

POPRATNI PROGRAM
 
Stručni i popratni program sastoji se od niza radionica, predavanja, prezentacija, modne revije i drugih zanimljivih sadržaja.
 
Pripremljen je Okrugli stol o zapošljavanju i prekvalifikacijama osoba starijih od 50 godina pod nazivom "Kako se zaposliti u pedesetima?" Aktivna politika zapošljavanja i pokretanje nove karijere. Sudionici su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Pučko otvoreno učilište Zagreb.
 
Ističemo i panel diskusiju u organizaciji portala „One nastupaju“ s temom Život u mirovini - potraga za novim identitetom.
 
Ističemo i  modnu reviju Tri generacije – tri gracije, prezentaciju izlagača Poliklinike Bilić vision o potrebi preventivnih pregleda oka, predavanja o mikrocirkulaciji, o brzoj pomoći za bolove u leđima, radionice aktivnog i zdravog starenja.
 
Pjesma i ples obilježit će Sajam svakodnevno od 16.00 do 18.00 sati, kad će se na glavnoj pozornici predstavljati kulturno umjetnička društva, udruge umirovljenika, ali i nešto mlađe osobe, a sve u duhu međugeneracijske interakcije.
 
I ljubitelji kvizova će doći na svoje – održat će se kviz pod nazivom "Znam, ali ne mogu se sjetiti“.
 
Odmor uz knjigu ili časopis i kavu Barcaffe nudi se u Čitaonici, u kojoj se može sudjelovati i u razmjeni knjiga pod nazivom "Knjigu donesi knjigu odnesi".

SVEČANO OTVORENJE
 
Svečano otvorenje bit će u četvrtak, 17. svibnja u 13.00 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Sajam će otvoriti gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

MJESTO
ODRŽAVANJA                                            

Kongresni centar Zagrebačkog velesajma

RADNO VRIJEME                                                      

  • 10.00 do 18.00 sati   

Ulaz za sve posjetitelje je BESPLATAN.

POGODNOSTI ZA POSJETITELJE

 
HŽ putnički prijevoz posjetiteljima Sajma iz Hrvatske i Slovenije odobrava 40% popusta na cijenu povratne karte, a 50% popusta umirovljenicima i osobama starijim od 60 godina temeljem pametne kartice.
 
PRESS CENTAR
 
Na usluzi je novinarima svakoga dana trajanja sajmova od 10.00 do 18.00 sati. Telefon: 01/6503-524, mail: zv.press@zv.hr