Press

Saznajte više
PREDSJEDNIK VLADE REPUBLIKE HRVATSKE OTVORIO JUBILARNI 40. INTERLIBER

Danas je na Zagrebačkom velesajmu otvoren jubilarni 40. INTERLIBER.

Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj i platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare.  

Ove godine predstavit će se više od 300 izlagača na 13.000 m2 iz 16 zemalja.

Bogat slavljenički program uz knjigu i glazbu odvijat će se na više lokacije: na  1. katu paviljona 5, prostoru ispred paviljona 5 te na pozornici u paviljonu 6.

Interliber, 40. međunarodni sajam knjiga i učila održava se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.


Otvorenje jubilarnog Interlibera uveličao je kulturno umjetnički program u kojem su sudjelovali Zagrebački solisti i poznati, hrvatski glumci koji su recitirali Miroslava Krležu, Vesnu Parun, Tina Ujevića, Augusta Šenou...

Ana Stojić Deban, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga istaknula je da ova priredba uživa posebno mjesto u – ne samo sajamskom, nego i kalendaru kulturnih događanja hrvatske metropole. Na tom tragu očuvanja kulturne baštine i stvaranja pretpostavki za neke nove - vrijedne zapise, punih 40 godina Zagrebački velesajam osigurava pozornicu za susret s najnovijim pisanim djelima, rekla je Stojić Deban.


Gradonačelnik grada Zagreba, gospodin Milan Bandić u svom govoru istaknuo je kako živimo u gradu u kojem živi svaki peti stanovnik Republike Hrvatske, svaka treća prodana knjiga je u Zagrebu i u gradu u kojem je upis u knjižnicu besplatan za djecu do 15 godine života. Istaknuo je da Zagreb živi za knjigu i za ovaj tjedan i poželio puno uspjeha sajmu Interliber.

Interliber je otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske, gospodin Andrej Plenković


U svom govoru zahvalio se svim izlagačima i organizatoru na doprinosu u stvaranju ovog kako je rekao najdražeg, najomiljenijeg sajma. Istaknuo je i kako Vlada radi na razvoju svih poticajnih mjera na oporavku nakladništva.

Interliber traje do nedjelje, 12. studenog. Ulaz na sajam je besplatan.