Press

Saznajte više
PUTUJUĆA IZLOŽBA HRAMOVA ČOVJEČANSTVA

Izvanredno umjetničko djelo. Osam podzemnih dvorana u potpunosti ukrašenih slikama, mozaicima, skulpturama i umjetničkim vitrajima. 


Cilj izložbe je upoznavanje s ovim djelom koje slavi univerzalnu duhovnost i slogu među narodima, kako bi ovo mjesto mira postalo buduća referenca za čitavo čovječanstvo. 

Hramovi, građeni u potpunosti ručnim alatom kopanjem u živoj stijeni, plod genijalnosti i kreativnosti Damanhuraca, svake godine iznenađuju i nadahnjuju tisuće posjetitelja. Primjer svete i svjetovne umjetnosti zajedno. Točka susreta vrijednosti u kojima se svako ljudsko biće može prepoznati.


Rođena iz želje raznih damanhurskih ambasada u Italiji i širom svijeta kako bi umjetničku i duhovnu vrijednost ovoga djela učinila dostupnom široj javnosti, ova putujuća multimedijska izložba pruža mogućnost da se uroni u sveti prostor nekih dvorana Hramova.


Slike su tiskane na zidovima ove velike izložbene konstrukcije. Uokviruju ih videozapisi koji vode na putovanje u Hramove, a mirisi i glazba prate posjetitelja u multisenzornom iskustvu.