Press

Saznajte više
SAJMOVI HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA - 10 GODINA S VAMA U DOBROM DRUŠTVU

U godini 110. obljetnice neprekinutog rada Zagrebačkog velesajma, SAJMOVI HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA slave svoj 10. rođendan i kvalitetu tradicije podižu na novu razinu.

Središnje nacionalno događanje na temu hrane, zdravog življenja i povratka prirodnoj ravnoteži komplementarnim pristupima, ove se godine održava u zajedničkom novom terminu s projektom CroAGRO, međunarodnim sajmom poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije od 5. do 8. prosinca.

Sajmovi zdravog življenja sa svojim prepoznatljivim segmentima Organica&Kronoplja, APItera i Mystic iz godine u godinu bilježe sve veći interes posjetitelja, izlagača i stručnjaka, a od prošle su nadopunjeni segmentom hrane u najširem smislu te svrstani u vrh ponude ovakvih tematskih događanja.

Sajmovi hrane i zdravog življenja održavaju se u paviljonu 6, a izlaže 280 izlagača.

Izlagački segment sajmova obuhvaća četiri programske cjeline:

 • HRANA u najširem smislu: voće, povrće, mliječni proizvodi, pića i napitci, delikatesna hrana, začini...
 • ORGANICA&Kronoplja: organski certificirana hrana i proizvodi, proizvodi od industrijske konoplje, biodinamička proizvodnja, ljekovito bilje, uređaji za pripremu zdrave hrane, dodaci prehrani, ekološko sjemenje...
 • APItera: med i proizvodi od meda, apiterapija, apikozmetika, apiinhalacije...
 • MYSTIC: prirodna, energetska i duhovna medicina - aromaterapija, akupresura, su-jok, ayurveda, homeopatija, vastu, feng shui, tehnike za sklad duha i tijela, masaža, yoga, bioenergoterapija, zvukoterapija, kristali, minerali...

Iz godine u godinu bilježimo sve veći interes posjetitelja, izlagača i stručnjaka kao i iznimnu institucionalnu podršku projektu.

Sajmovi se održavaju uz potporu Grada Zagreba, dok su partneri N1 Televizija, Enzita, HUPED, Hrvatsko apiterapijsko društvo, Hrvatski pčelarski savez, Centar dr. Rudolfa Steinera, Udruga Kronoplja.

BOGAT PROGRAM DOGAĐANJA

Trademark ovog eventa već tradicionalno je raznovrstan i kvalitetan program. Svake se godine priprema s posebnom pažnjom i s vrsnim domaćim i inozemnim stručnjacima na zadovoljstvo svih vjernih posjetitelja. Uz izložbeni dio, sajam prate stručni skupovi i konferencije na aktualne teme. Na više lokacija održat će se brojna zanimljiva i edukativna predavanja, seminari, kongresi, prezentacije i radionice.

Stoga zabilježite prvi vikend u prosincu jer vas očekuju brojne "mistične" poslastice među kojima izdvajamo:

 • Subota popodne na rubu znanosti - Krešimir Mišak i gosti na temu "Psihodelija 21. stoljeća" i predavanjima:
  • "Kontrakultura, psihodelici i računala"
  • "Povijest istraživanja psihodelije"
  • "Transhumanizam"
  • "Deprivacijski tank"
 • HUPED dvodnevni 13. kongres o suradnji klasične i nekonvencionalne medicine pod nazivom: "Znanstveni dokazi u nekonvencionalnoj medicini". Izdvajamo liječničko predavanje o iscjeljenjima duhovnim putem po učenju Brune Groninga koje će održati liječnički tim predavača iz Njemačke i Dieter Hausler, voditelj najveće međunarodne organizacije za iscjeljenje duhovnim putem te predavanje koje će održati dr. Semir Osmanagić: "Ljekovita energija bosanskih piramida”. Specijalni gost kongresa je Neven Carin koji će u subotu, održati predavanje na temu Hod po žeravici i zdravlje.
 • 4. simpozij: "Apiterapija - očuvanje zdravlja pčelinjim proizvodima"
 • Predavanja: Hrana i/ili lijek, Biodinamična proizvodnja-inovativna poljoprivredna proizvodnja s dodanom vrijednošću, Post i dugovječnost, Vokalna terapija- glasom do zdravlja, Yoga uma, Radiestezijska mjerenja štetnih zračenja u stanovima i poslovnim prostorima te zaštita od istih, Korištenje skalarne energije u svrhu poboljšanja života, Obnova vitalnog potencijala čovjeka, Knjiga promjene - znanje o životnoj energiji, Damanhurski način istraživanja prošlih života, Što nam se događa u životu obzirom na prostor u kojem živimo - vastu, nauka o stanovanju i gradnji, Životna svrha i zašto smo rođeni takvi kakvi jesmo - đjotiš, vedska astrologija, Valeologija - znanost o zdravlju, Liofilizacija ljekovitog bilja kao najsavršeniji način očuvanja svih fitonutritijenata, Amazona
 • Radionice: "Zvučne vilice" - ljekovite frekvencije, Radionica o ekološkoj poljoprivredi "Budi eko", Radionica sirove hrane, Duhovno iscjeljivanje, Zvukoterapija, Ayurvedska njega i bojenje kose, Izrada prirodne paste za zube, Radionica kvantne medicine, Izrada zdravog sladoleda, smoothieja, namaza i juha od organskih namirnica
 • APITEKA - medena apoteka za najširu javnost, o pčelinjim proizvodima i zdravlju savjetuju liječnici i ljekarnici, kako prepoznati lažni med i na što obratiti pažnju prilikom kupovine, apiinhalacije
 • Seminar Osnove Su jok terapije
 • zvučne kupke, Gong Puja - cjelonoćna svirka gongova, Kundalini i Vebasana yoga, meditacije
 • Gastro show poznatih kuhara, Muzej u loncu
 • Degustacije
 • Izložba Vortex mandala
 • Spiralni začinski vrt

IZDVAJAMO IZ BOGATOG PROGRAMA I RAZNOVRSNE PONUDE IZLAGAČA

Uz bogat i raznovrstan program događanja svake godine na Sajmovima hrane i zdravog življenja očekuju nas i raznovrsna ponuda izlagača.

Oni koji vole pivo na sajmu će se upoznati s novim hrvatskim brendom craft piva Beer Squad. Oni nude tri kreativno osmišljena piva - Aroniabeer, Cannabeer Premium i Winebeer. Matični sok plodova kraljice zdravlja - aronije, moćan klorofil, ljekoviti ekstrakti iz industrijske konoplje i kvalitetno suho crno vino ovim pivima daju jedinstveni, neodoljiv okus, boju i miris, ali i niz zdravstvenih blagodati. Ova piva su napravljena od najkvalitetnijih 100 % prirodnih sastojaka te su nefiltrirana i nepasterizirana.

OPG Kovačić predstavlja novitet na hrvatskom tržištu: mlinci s batatom (od brašna heljde, pira, integralnog i bijelog pšeničnog sa raznim sortama batata - ljubičasti, bijeli, narančasti i žuti. Mlinci su bez dodatka jaja, soli, aditiva, konzervansa, boja) i tjestenina s batatom (od brašna heljde, riže, pira, integralnog i bijelog pšeničnog sa raznim sortama batata - ljubičasti, bijeli, narančasti i žuti. Tjestenina je bez dodatka jaja, aditiva, konzervansa, boja.) Proizvodi odgovaraju prehrani vegetarijanaca i vegana, a dio proizvoda odgovara i osobama osjetljivim na gluten.

Na sajmu će se predstaviti i Dean Jambrošić, spiritualni majstor Reiki-a i učitelj duhovnog iscjeljivanja. U osnovni njegove terapeutske aktivnosti spada provjerena metoda ispravljanja čovjekovog tijela i to metodom duhovne korekcije spuštenog zdjeličnog ustroja. Na taj se način postiže izjednačavanje dužine nogu, poravnavanje ramena, atlasa i izravnavanje kralježnice (koliko tijelo dozvoli). Ovaj postupak se izvodi bez dodirivanja tijela, manipulacije kostima i bolnih reakcija, već samo snagom inteligentnog duha, a rezultat je uklanjanje uzročnog lanca svih energetskih blokada na duhovnoj i tjelesnoj razini.

Uvijek draga gošća naših sajmova Mary Novosel uvest će sve zainteresirane posjetitelje u čaroban svijet izrade zdravih i prirodnih proizvoda za kućanstvo te će održati radionicu kako izraditi prirodnu pastu za zube.

Ljutoteka će na sajmu nuditi različite vrste chili umaka. Čak 8 vrsta ljutih umaka, mljevenu chili papriku i ukiseljene ljute papričice. Nude od najblažih do najljućih okusa za svačiji ukus. Izdvajaju Carolina umak koji je napravljen od Caroline Reaper, trenutno najljuće papričice na svijetu. Izdvajaju Višnja umak napravljen od pravih višanja i chili papričica.

ZEMLJE SUDIONICE

Austrija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Njemačka, Sjeverna Irska, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Srbija, Španjolska i Ujedinjeno Kraljevstvo.

SVEČANO OTVORENJE

Svečano otvorenje održat će se 5. prosinca 2019. u 12.00 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

RADNO VRIJEME

 • 5. 12. 2019. od 10.00 do 19.00 sati
 • 6. i 7. 12. 2019. od 10.00 do 20.00 sati
 • 8. 12. 2019. od 10.00 do 19.00 sati


CIJENA ULAZNICE: 20,00 kuna

PRESS CENTAR

Nalazi se pokraj paviljona 7 i na usluzi je novinarima svakoga dana trajanja sajma.

Press akreditacije uz prethodnu prijavu na www.zv.hr možete podignuti na Info punktu, Južni ulaz Zagrebačkog velesajma.

DOBRODOŠLI NA SAJMOVE HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA!