Press

Saznajte više
SHARON BOLTON NA INTERLIBERU

Interliber je danas na radost svih obožavatelja posjetila Sharon Bolton, britanska autorica kriminalističkih romana prepunih prijetećih gotičkih sjena nadahnutih Stephenom Kingom. U Hrvatskoj su zasada objavljena četiri njezina naslova - Krvava žetva, Male prljave laži, Voli me, ne voli me i najnoviji U sjeni zla.

Sharon Bolton odrasla je u Lancashireu te radila u marketingu i odnosima s javnošću. Napustila je karijeru kako bi postala majka i spisateljica. Njezin roman Sacrifice proglašen je najboljim prvijencem na britanskom Amazonu, a njezina druga knjiga Awakening osvojila je 2010. godine prestižnu američku nagradu Mary Higgins Clark.

O novom romanu U sjeni zla, koji je napisala u prvom licu, kaže da su se dijelovi njezine osobnosti neizbježno ušuljali u lik Florence Lovelady te ističe kako njezine knjige znaju biti duboko osobne i kako bi se osjećala da vara čitatelja kada bi mu ponudila išta manje od toga. U sjeni zla autorica se bavi nekim od naših najmračnijih strahova - nestalom djecom, ljudskim žrtvovanjem, okultnim, a o oživljavanju krajolika i ljudi Lancashirea navodi sljedeće: "Ovdje još uvijek živi veći dio moje obitelji. Vještice iz Pendlea za mene nisu bile samo likovi iz priča ili povijesnih knjiga; one su bile moje prapratete, možda čak i bake. Krajolik moje mladosti su divlje, vjetru izložene vrištine i čađom prekriveni industrijski gradovi. Mislim da je U sjeni zla oblikovalo to nasljeđe kao što je oblikovalo mene."