Press

Saznajte više
SREDNJOŠKOLCI VEĆ U SIJEČNJU U POTRAZI ZA POSLOM NA JADRANU

Patricija Perčin, Bernarda Hudi i Maja Tuškan tri su najbolje prijateljice koje su zajedno pred završetkom srednje škole, a nadaju se da će zajedno naći poslodavca, te uskoro postati i sezonske radnice.


Zainteresirane su za posao sobarice i rad u kuhinji, a zaustavile su se kod Hotela Njivice i Hotela Park Split. Kako kažu voljele bi imati dobar smještaj i slobodno vrijeme za upoznati grad u kojem će boraviti. Nadaju se dobrim iskustvima jer kako su čule, tko je do sada sklopio ugovor na Velesajmu bio je izuzetno zadovoljan s poslodavcem. Ne očekuju veliki pritisak od nadređenih, no ne boje se posla i očekuju da će se iskazati.

Hoteli Njivice, kamp i vile, potražuju oko 60-tak djelatnika, a velik odaziv očekuju iz područja Međimurja, Križevaca i ostalih gradova na kontinentu. Već lani je započet proces izdavanja radnih dozvola i dio personala je angažiran iz susjednih zemalja.

Procedura je takva da već početkom idućeg tjedna usmeno i pismeno stižu odgovori za posao koji se zatraži na sajmu. Testiranja u vidu pisanih ili usmenih ispitivanja neće biti, ali preporuke su uvijek dobro došle, te će se one i provjeravati.

Patricija, Bernarda i Maja ostavile su svoje podatke, a golica ih rad u luksuznim vilama. Kako su istaknule, neke od prijateljica koje su godinu dana prije njih završile srednju školu otišle su raditi u inozemstvo. No, one bi sreću provo okušale u Lijepoj našoj, stekle ponešto iskustva, i tek onda, ako se ne zaljube u Jadransko more, krenule u Njemačku ili Italiju.