Press

Saznajte više
SVEČANO OTVOREN DENTEX

U paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma danas je i svečano otvoren DENTEX, međunarodni sajam dentalne medicine.

"Dozvolite mi istači odlične rezultate koje su u prvoj polovici ove godine polučili sajmovi te najaviti uz etablirane i postavljenih projekata za drugu polovicu godine kao i pripreme za proslavu obilježavanja 11 obljetnice neprekinutog rada Zagrebačkog velesajma. Kao dio identiteta Grada Zagreba nastavljamo djelovati kao dinamična poslovna platforma koja želi još snažnije doprinositi promicanju razvoja gospodarstva, poduzetništva i obrtništva Grada Zagreba i Republike Hrvatske.
Jedan od uspješnijih i inovativnih projekata kojim promičemo dentalnu struku je Dentex, vodeći regionalni sajam dentalne medicine, međunarodni sajam koji zajednički organiziramo već peti put u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine.
Ovogodišnji Dentex okupio je više od 300 izlagača iz 31 zemlje svijeta na 6.000 m2 te preko 30 stručnih predavanja za doktore dentalne medicine, dentalne tehničare i asistente. Rast pokazatelja na ovom projektu premašio je 27% u odnosu na 2016. godinu.
“, rekla je dr. sc. Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma.

"Svjetska i europska konkurencija u pružanju medicinskih usluga vrlo je jaka, a upravo su hrvatski dentalni i zdravstveni stručnjaci svjetskog glasa svojom stručnošću doprinijeli prepoznatljivosti Hrvatske kao destinacije za pružanje usluga zdravstvenog turizma. U tom smislu, zahvaljujem im što svojim doprinosom u razvoju zdravstvenog turizma pomažu u pozicioniranju Hrvatske kao 365 destinacije, odnosno destinacije cjelogodišnjeg turizma. Ministarstvo turizma zakonskom regulativom usmjerava razvoj ovog turističkog proizvoda, a otvoreni smo i za pružanje podrške u marketinškoj promociji zdravstveno-turističkih usluga.“, izjavio je državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina.

Hrvoje Pezo, predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine istaknuo je kako se u Hrvatskoj proizvodi vrhunski dentalni kadar. Zahvalio je gradonačelniku Bandiću i Gradu Zagrebu na podršci koju je dao sajmu Dentex na samom početku i na tome što su prepoznali njegovu važnost i bitnost. Također je za idući Dentex najavio dva paviljona za sajam Dentex.

Skup je pozdravio i gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić.

Sajam je svečano otvorio prof. dr. sc. Milan Kujundžić, dr. med., ministar zdravstva Republike Hrvatske.

Ministar Kujundžić je pohvalio sajam Dentex te istaknuo da je impresioniran svime što je vidio. Naglasio je da hrvatska medicina ima svoju tradiciju, kvalitetu i budućnost te ocijenio ovakav događaj bitnim u smislu rasprave i edukacije dentalne medicine.

Dentex je otvoren do subote, 19. svibnja. Cijena ulaznice iznosi 30,00 kuna.