Press

Saznajte više
SVEČANO OTVORENJE AMBIENTE

Danas je na Zagrebačkom velesajmu svečano otvorena Ambienta, 45. međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije.

Sajam je otvorio Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta i izaslanik premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića.

Ministar Horvat je naglasio svjesnost Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta o vrijednosti i važnosti osobnog kontakta na sajmu. Zahvalio je svima prisutnima na njihovom sudjelovanju te istaknuo da je došlo vrijeme da u prvi plan stavimo hrvatskog poduzetnika i na policu hrvatski proizvod.

Istaknuo je je kako je u pripremi novi državni proračun, koji će osmisliti način kako pomoći prerađivačku industriju. Međuresorno će tražiti modalitet da se izmjenama Zakona o javnoj nabavi kroz različite sektorske politike stavi u funkciju svih koji proizvode na prostoru Hrvatske. Svi koji smo korisnici proračuna moramo dati priliku da se hrvatske institucije opremaju hrvatskim proizvodima. A svi poduzetnici kada rade da kupuju hrvatske proizvode, naglasio je Horvat.

Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba i njegova izaslanica u svom je govoru istaknula podršku i potporu koju Grad Zagreb pruža Zagrebačkom velesajmu.

Naglasila je i važnost i dugu povijest sajmovanja u Zagrebu te pozvala sve da u što većem broju ovih dana posjete Ambientu. Dodana vrijednost Ambiente bit će prepoznata u području redizajna i storytellinga preko priča o arhitekturi i dizajnu, rekla je Majić.

Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma istaknula je u svom govoru kako je Ambienta uz pomoć Grada Zagreba u posljednje tri godine pretvorena u drvni summit. Ambienta je komunikacijska platforma koja je pokret za hrvatsku drvnu industriju, istaknula je Tomšić.

Hrvatska gospodarska komora financijski je pomogla izlaganje čak 32 hrvatska izlagača, a Grad Zagreb je financijski pomogao u samoj organizaciji salona.

Naglasila je i bogat stručni program koji prati Ambientu kao i najbogatiju nagradnu igru za posjetitelje dosada, iz koje se svakako izdvaja glavna nagrada, kuhinja PRIMA sa svim uređajima vrijedna 100.000 kuna.

Dragan Kovačević, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore izrazio je zadovoljstvo što članice HGK uz njihovu potporu izlažu svoje proizvode na salonu namještaja.

Drvna industrija je perjanica hrvatskog gospodarstva koja zapošljava preko 21,000 radnika. Tijekom 2018. godine drvno prerađivačka industrija zabilježila je rast, rekao je Kovačević.

Dodao je da očekuju od države da osigura  da hrvatski namještaj i hrvatski parket nađu svoje mjesto u onim investicijama koje investira država.

Ambienta je otvorena do nedjelje, 14. listopada, radno vrijeme Salona je od 10.00 do 19.00 sati, a od petka do nedjelje do 20.00 sati.

Cijena ulaznice za posjetitelje je 30 kuna.