Press

Saznajte više
USPJEŠNO ZAVRŠENI BIENALNI POSLOVNI SAJMOVI BIAM i ZAVARIVANJE

U četiri dana trajanja, danas su uspješno završeni bienalni sajmovi BIAM i ZAVARIVANJE.

Zanimanje za sudjelovanje u ovoj grupi sajmova, kako poslovnih posjetitelja tako i izlagača raste iz godine u godinu. Trend rasta se i dalje nastavlja, tako da je ove godine sajam zabilježio porast za više od 35%.
 
Predstavilo se 325 izlagača iz više od 30 zemalja.
 
Ovogodišnji termin obogaćen je novom komplementarnom temom - SIFC, 1. međunarodnim sajmom izgradnje i opremanja integralnih postrojenja.
 
Na sajmu su bili prisutni proizvođači, distributeri, pružatelji usluga, novi alatni strojevi, alati, oprema za zavarivanje i tehnologija antikorozivne zaštite kao i predstavljena tehnološka rješenja te sofisticirane IT aplikacije.
 
Sajmovi su polučili uspjeh i u segmentu poslovne posjete.
 
Od stručnih događanja, održan je već tradicionalni KORMAT, 23. međunarodno savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu koji organizira Hrvatsko društvo za zaštitu materijala.

Cilj Savjetovanja bio je prikaz suvremenih dostignuća u području zaštite od korozije konstrukcijskih materijala, metoda prevlačenja, korozije u betonu, primjene inhibitora korozije, katodne zaštite te osiguravanja kvalitete.

Stručnjaci s područja kroz ovo savjetovanje unaprjeđuju svoje znanje o konstrukcijskim materijalima i suvremenim metodama zaštite od korozije.
 
Važan seminar za struku Koordinatori zavarivanja održan je u organizaciji Hrvatskog društva za tehniku zavarivanja u suradnji sa FSB-zavarene konstrukcije i Zagrebačkim velesajmom gdje su eminentni stručnjaci držali predavanja.

Koordinacija zavarivanja u proizvodnim pogonima i gradilištima vrlo je zahtjevan posao te stručnjaci koji istu provode osim zakonskih i tehničkih propisa moraju poznavati i najnovija dostignuća iz struke.
 
Održane su i svakodnevne prezentacije izlagača u dvorani u paviljonu 11a.
 
Ulaz na sajmove bio je besplatan.