Press

Saznajte više
USPJEŠNO ZAVRŠENI DANI LOVA I RIBOLOVA

DANI LOVA I RIBOLOVA zbog velikog interesa lovaca i ribolovaca, vraćeni su na kalendar sajmova Zagrebačkog velesajma nakon 11 godina.

Đuro Dečak, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza i Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog športsko ribolovnog saveza izrazili su veliko zadovoljstvo zbog povratka sajma lova i ribolova istaknuvši kako i lovci i ribolovci trebaju ovakvu manifestaciju.

Dani lova i ribolova održali se u paviljonima 7 i 7a Zagrebačkog velesajma, a izlagalo je 85 izlagača iz 15 zemalja.

Pokrovitelji su bili Hrvatski lovački savez i Hrvatsko športsko ribolovni savez.

Dani lova i ribolova održani su u istom terminu sa Sajmovima zdravog življenja, a koje je razgledalo 10.341 posjetitelja.

Održana je i revija lovačkih pasa, prezentirane su lovačke kuharice i prezentacije novih proizvoda i opreme za lov i ribolov.

Kuća Swarowski Optic premijerno je upravo u Zagrebu predstavila svoja dva proizvoda. To su dvogledi Khales serije, a drugi su Swarovski Optic 8x30 i 10x30.

Predstavili su i prvi optički ciljnik u svijetu koji je napravljen sa digitalnom inteligencijom DS, a na isporuku se čeka 18 mjeseci.

Mnogi od izlagača izložili su inovativne proizvode.

Jedan takav inovativan proizvod je revitalizirajući gel Xado Gel Revitalizant SnipeX, razvijen specijalno za obnavljanje unutrašnjosti oružja, povećanje trajnosti oružja i poboljšavanje preciznosti. Patent se odnosi upravo na proces revitalizacije unutrašnjosti cijevi oružja. Može se koristiti za sve vrste oružja, neovisno o kalibru i namjeni.

Na sajmu je izlagala i jedina ženska lovna udruga u Hrvatskoj "Dama Dama“. Svakodnevno su održavali edukativne radionice za najmlađe posjetitelje sajma kroz koje su ih upoznavali sa divljim životinjama Hrvatske i njihovim načinom prehrane.

Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza organizirao je Dioramu, izložbu divljih prepariranih životinja, a Hrvatski športsko ribolovni savez Izložbu riba.

Zoološki vrt grada Zagreba sudjelovao je kroz izložbu zmija koje obitavaju na području Zagreba.

Posjetitelji Dana lova i ribolova iskazali su veliko zadovoljstvo zbog ponovnog održavanja sajma ove vrste i sa radošću čekaju novi sajam.