Press

Saznajte više
USPJEŠNO ZAVRŠENI SAJMOVI NAUTIKA I DANI LOVA I RIBOLOVA

Na Zagrebačkom velesajmu u nedjelju 23. veljače završili su sajmovi Nautika i Dani lova i ribolova.

"Poslovnu godinu započinjemo iznova dobrim vijestima i iznimno jakim sajamskim terminom predvođenim našom sajamskom perjanicom, Nautikom. Za dva sajma angažirano je 9 sajamskih paviljona na 20.000 m2 prostora na kojima će svoju ponudu proizvoda i usluga te novitete predstaviti 404 izlagača iz 26 zemalja.", rekla je na otvorenju direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić.

Sajmove je otvorio gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

Ovogodišnji sajam Nautike bio je najveći u posljednjih 10 godina. U odnosu na posljednje održano izdanje, rast izložbene površine na Nautici je 10%, dok je rast izloženih plovila 7%, s prezentacijom više od 300 plovila na ovogodišnjem izdanju. Predstavljene su 4 svjetske premijere plovila i 13 hrvatskih premijera.

Održan je i 1. hrvatski ronilački kongres. Kroz dva dana stručnjaci iz raznih područja raspravljali su o zanimljivim i za ronjenje važnim temama.

Dane lova i ribolova su posjetili brojni lovci i ribolovci koji su mogli razgledati i kupiti najnoviju opremu, a zainteresirani posjetitelji okušati u gađanju zračnim oružjem, laserom, lukom i strijelom. U sklopu Dana lova i ribolova održana su i brojna stručna predavanja.

Sajmove je razgledalo 24.265 posjetitelja.

Ove godine je za posjetitelje organiziran dosad najveći nagradni fond vrijedan preko 116.000 kuna. Sretni dobitnici prve tri nagrade su Robert Matić iz Zagreba (4 dana Pearlsea chartera po odabiru), Armin Škrbo iz Sarajeva, BIH (vikend krstarenje za 6 osoba na jahti Mirakul 30 Hardtop) i Tedi Batistić iz Zaprešića (gumeni čamac Hercules Pro 270AL, vanbrodski motor Hidea HDF6HS, 4T,1 i 4 Lalizas prsluka za spašavanje).