Press

Saznajte više
ZAVRŠEN NAJRADOSNIJI DJEČJI SAJAM GROWING UP

Danas u 18.00 sati svoja vrata zatvara 1. sajam radosti bez granica za djecu GROWING UP.

Zagrebački velesajam na sajmovima i događanjima koja organizira, okuplja sve generacije, a ovaj novi projekt osmišljen je kako bi osnažio svijest o radosti roditeljstva. Cilj ovog sajma bio je prenijeti tu radost na djecu, roditelje i sve posjetitelje.


Podršku projektu u obliku visokog pokroviteljstva dala je predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar Kitarović. Također, pokrovitelj sajma bio je i  Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Sajam je otvorila gospođa Nada Murganić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske i izaslanica premijera Republike Hrvatske Andrije Plenkovića.

"Djeca imaju pravo na kreativni i rekreativni odmor i za to je najvažnija igra. Igra nas podsjeća na djetinjstvo. Djeca u igri uče puno toga, rastu i razvijaju se. Igru treba poticati i za to smo odgovorni mi odrasli, mi roditelji. Za svaku igru potrebne su i igračke i prostor. Ovdje na Zagrebačkom velesajmu u iduća tri dana imamo sve to", naglasila je prilikom otvaranja ministrica Murganić.

Istom prigodom Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma rekla je: "Ovim projektom Zagrebački velesajam daje i specifičnu potporu hrvatskoj potrebi demografske obnove, koja nam je toliko potrebna. Stoga smo ponosni što ćemo do nedjelje u srcu Zagreba imati priliku ugostiti veliki broj djece. Ona su naša dragocjenost. Zato smatramo da je i Zagrebačkom velesajmu kao vodećoj poslovnoj i društvenoj komunikacijskoj platformi Grada Zagreba i Republike Hrvatske i obveza i odgovornost pružiti dobre zabavne i edukativne sadržaje u kojima će naša djeca uživati i razvijati svoje talente, vještine i sposobnosti.“

Tijekom tri dana posjetitelji su imali priliku obići promotivno prodajne prostore, osmišljene edukativne, kreativne i sportske aktivnosti za koje je bilo zaduženo više od stotinu sudionika zabavno - edukacijskog programa.

PIKNIK ZA ŠKOLARCE, na prostoru između paviljona 5 i 6 u organizaciji generalnog medijskog pokrovitelja - 24 sata okupio je velik broj posjetitelja, a pripremljen je program za sve dječje uzraste.

Veliki broj djevojčica i dječaka okušao se u različitim radionicama: likovnim, kuharskim, vrtlarskim, informatičkim.

Zabavljali su se uz mađioničare, facepainting, učili plesati, gledali dječje predstave i pjevali uz poznata imena poput Zse Zse i Sare Paradžik. Na izložbenom prostoru Zoološkog vrta grada Zagreba upoznali su se sa daždevnjacima i zmijama, naučili kako proizvesti struju iz krumpira te kako škorpioni izgledaju pod UV svjetlosti. 

Svoju prvu knjigu "Planet Nika“ predstavila je najpoznatija hrvatska teen youtuberica sa najviše pratitelja u Hrvatskoj Nika Ilčić dok su zaljubljenici u vlakiće provozali male vlakove na jednoj od najvećih europskih maketa.

GALERIJA SLIKA