Press

Saznajte više
ZAVRŠEN SAJAM PRAVO DOBA
Danas je na Zagrebačkom velesajmu završen sajam PRAVO DOBA, sajam za zrele generacije.

Okupilo se 83 izlagača, profesionalaca uključenih u povećanje kvalitete života u starijoj dobi.

Organizator PRAVOG DOBA bio je Zagrebački velesajam, a suorganizatori stručnog i popratnog programa Grad Zagreb - Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklada Zajednički put.

Na izložbenim prostorima izlagača mnogi posjetitelji su obavili mali sistematski pregled, masažu tijela i ruku, pregled vida, sluha, usne šupljine kao i dobili vrijedne savjete prisutnih stručnjaka. Svoju ponudu prezentirala su lječilišta, toplice, zdravstvene ustanove, domovi za starije osobe, tvrtke s opremom, pomagalima, dodacima prehrani i razne udruge.

Tijekom tri dana, sajam Pravo doba je obilovao bogatim popratnim programom koji se sastojao od stručno edukativnih skupova i različitih kreativnih radionica.

Održani su i okrugli stolovi "Zašto je dobro zaposliti se u mirovini?" i "Godine(ni)su važne-tek se zagrijavamo!", modna revija, kviz znanja kao i tradicionalno nordijsko hodanje od Bundeka do Zagrebačkog velesajma.

Na sajmu je prezentiran projekt "Pokretni geronto-stomatološki specijalistički tim", namijenjen svim nepokretnim i teško pokretnim korisnicima Domova za starije osobe grada Zagreba.

Cilj sajma podizanje društvene svijesti o važnosti promicanja zdravog i aktivnog starenja, a što je još važnije osvješćivanje potrebe socijalne inkluzivnosti osoba zrele dobi, u periodu kad radna aktivnost za njih prestaje, a najbolji dio života počinje, rekla je na otvorenju direktorica Zagrebačkog velesajma dr.sc. Dina Tomšić.

Ulaz na sajam bio je besplatan.