Press

Saznajte više
ZAVRŠEN SAJAM PRAVO DOBA

Na Zagrebačkom velesajmu od 18. do 21. svibnja održan je treći po redu sajam PRAVO DOBA, sajam za 50+ generacije.

Na otvorenju sajma dr. sc. Dina Tomšić, voditeljica Zagrebačkog velesajma rekla je: "Uzimajući u obzir trend rasta udjela generacije 65+ u ukupnom stanovništvu Republike Hrvatske, u suorganizaciji sa Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te Zakladom Zajednički put pripremili smo specijalizirani sajam kojim želimo dati doprinos u podizanju društvene svijesti o važnosti brige za svakog pojedinca, bilo da se radi o inkluziji u zajednicu, bilo da se radi o sustavnom poticaju brige za unaprjeđenje zdravlja i socijalizacije.“

Pokrovitelj sajma bio je gradonačelnik Milan Bandić.

Tijekom tri dana brojni posjetitelji mogli su besplatno obaviti mini sistematski pregled: izmjeriti krvni tlak, šećer u krvi, spirometriju, kontrolu vida, EKG, dijagnostiku stopala i saznati kakvo im je stanje s vitaminima i mineralima u organizmu.

Naši sugrađani pokazali su izniman interes za preglede, besplatne kozmetičke tretmane te sudjelovanje na različitim kreativnim radionicama.

Sva tri dana trajanja, sajam je obilovao stručnim i edukativnim programom koji se sastojao od stručnih skupova i radionica aktivnog i zdravog starenja.

Održane su zanimljive i informativne panel diskusije na teme Srebrna ekonomija-razvoj tržišta proizvoda i usluga za starije osobe i Pedesete -  novi početak ili početak kraja?

Organiziran je i nagradni kviz s bogatim nagradama.

Dojmovi posjetitelja na sajmu PRAVO DOBA

Franjo Polundak, 69 godina iz Zagreba
Ovdje sa sam sa suprugom prvi put i nikad nisam bio na nekom sličnom sajmu. Ovdje mi je odlično! Ovdje sam prvenstveno bio zbog dijagnostike stopala, supruga je pregledala oči. Još ću porazgovarati sa osobljem na štandu dentalnog zdravlja. Uglavnom jako je zgodno i imate bogati sadržaj na sajmu. Na pitanje da li će ponovno posjetiti sajam gospodin Polundak, odgovara - Apsolutno!

Milena Romčević, Zagreb
Svake godine sam ovdje, već treći put zaredom. Imam 61 godinu, ovdje mi je super, obavim sve što mi treba, a tiče se zdravlja. Ponuda je raznovrsna, za svakog po nešto. Doći ću opet i sljedeće godine, ovo je sajam koji je nedostajao za nas koji smo u mirovini.

Biserka Stamenović, Zagreb    
Na sajmu sam prvi put i jako sam iznenađena, ovdje je super! Obavila sam analizu minerala i vitamina u tijelu i dijagnostiku stopala. Žurim kući ali sam uzela dosta prospekata od izlagača pa ću ih prelistati kasnije. Žao mi je da nisam bila i prijašnjih godina, sada ću ja svojim ostalim prijateljima reći za sajam. Vidimo se i sljedeće godine!