Press

Saznajte više
ZAVRŠENI DANI LJEPOTE&FITNESSA

Tri dana, od 9. do 11. ožujka, DANI LJEPOTE&FITNESSA na Zagrebačkom velesajmu bili su najveći kozmetički salon i vježbaonica u Hrvatskoj i regiji. Brojni posjetitelji doznali su sve novosti o najnovijim trendovima u industriji ljepote.

Ukupno je na sajmu bilo 315 izlagača iz 25 zemalja na 12.800 m2.

Za jubilarno 20. izdanje Dana ljepote organizirali smo i postavili nove projekte, a sve u cilju dodane vrijednosti za posjetitelje.

Suradnja sa Viktorom Dragom na FASHION FUSION FAIR-u jedan je od tih projekata, i s kojim smo proslavili jubilarno izdanje sajma s predivnom modnom revijom domaćeg modnog brenda Tara dizajn.

"Slavimo 20 godina uspješnosti ovog divnog sajma Ljepote i fitnessa i lansiramo budući projekt koji spremamo – FASHION FUSION FAIR koji bi trebao donijeti neke pozitivne pomake u hrvatskoj modi, a pogotovo u dijelu koji smatram da kronično nedostaje, a to je komunikacija sa krajnjim korisnikom iliti prodajni, sajamski dio. U tom fusionu, treba početi govoriti i o problematici hrvatske mode i industrije i suočiti se sa stvarnim stanjem. Moda je i generalno u svjetskim okvirima u svojevrsnoj krizi identiteta. Naime, treba naći omjer kako bi moda bila po mjeri čovjeka, iako današnja street moda i mass produkcija nije održiva zbog štetnosti utjecaja na okoliš. Hrvatska je mala zemlja sa manufakturnom proizvodnjom i u dosta dobroj poziciji za slow fashion trend koji pak treba prepoznati i baviti se modom koja je po mjeri čovjeka.", rekao je Drago.

Održan je i live frizerski show TOTAL LOOK SHOW.

Roberto Cistellini i Vincenzo Cangiano ambasadori frizerske akademije predstavili su nove tehnike bojanja organskim bojama brenda ToccoMagico Multiplex uz stiliziranje i šišanje dok je Callegari - talijanska škola mode i dizajna predstavila Total make up - prilagođen svakoj frizuri.

Tradicionalno su održana frizerska i make up natjecanja učenika i amatera. Svi natjecatelji pokazali su zavidno znanje, stručnost i kreativnost, a titule najboljih odnijeli su:

  • make up natjecanje Ana Vlajnić
  • muški model moderno šišanje Stjepan Halužan
  • ženski model dnevna frizura Marija Perković
  • ženski model svečana frizura Nikolina Zorman

Zanimljivo i napeto bilo je i drugo po redu natjecanje u microbladingu i japanskoj metodi iscrtavanja obrva.

Japanska metoda iscrtavanja obrva (microblading) je estetski zahvat odnosno vrsta polu-permanetnog makeup-a kojom se postiže potpuno prirodan izgled obrva. Ovogodišnja pobjednica je Nataša Petrić iz Pule.

Međunarodno natjecanje u nail designu Love animals 2018 u organizaciji Zagrebačkog velesajma i Kostke Bojane  je četvrti put u kategoriji Plakat na 4 teme: Candy girl, Pirate girl, Cowboy girl i slobodna tema.

Pobjednice su bile:

  • Eva Nemcova (Candy girl),
  • Loredana Manea (Pirate girl),
  • Claudia Margareta Chereji (Cowboy girl) i
  • Sabrina Millecam (slobodna tema).


U sklopu FITNESS dijela istaknuli bi jednodnevnu konferencija na temu FIT TO LEARN kroz koju su najzvučnija fitness imena predstavila nove tehnike i metode vježbanja za sve one željne edukacije i razvoja znanja i vještina.