Press

Saznajte više
ZAVRŠENI MODERNPAK I INTERGRAFIKA

Nakon tri dana danas se na Zagrebačkom velesajmu zatvaraju bienalni sajmovi INTERGRAFIKA 24. međunarodni sajam grafičke industrije i papira i MODERNPAK 29. međunarodni sajam ambalaže i pakiranja

Okupilo se 65 izlagača iz 13 zemalja na 3.000m2

U paviljonu 8a i 9 bili su prisutni svi značajni svjetski i domaći proizvođači opreme, gotovih proizvoda i pomoćnih materijala iz područja grafičke industrije, industrije papira, ambalaže i pakiranja.

Sajmovi  su još uvijek nezaobilazno mjesto susreta  profesionalaca, razmjene znanja i iskustva te  pridonosi tržišnoj konkurentnosti. Osobni kontakt je nezamjenjiv, a samo na sajmu se može vidjeti, usporediti, ocijeniti i istovremeno dobiti povratnu informaciju o proizvodu ili usluzi.

To je u svojoj pozdravnoj riječi na otvorenju potvrdio i prof. dr. sc. Klaudio Pap, dekan Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Istaknuo je kako su Intergrafika i Modernpak komplementarni sajmovi koji su prepoznati kod proizvođača iz struke. Također je napomenuo kako uz svu današnju tehnologiju ništa ne može zamijeniti stvarni doživljaj rada sa strojevima i ljudima koji se mogu doživjeti na sajmu.

Važno mjesto na sajmu imale su i stručne obrazovne institucije. Predstavili su se tako i Grafički fakultet iz Zagreba kao i Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju.

"Dva tradicionalna bienalna sajma Intergrafika i Modernpak spadaju u naše najstarije sajmove i jedni su od značajnijih sajmova grafičke i ambalažne industrije u regiji. Na jednom mjestu okupili smo sve značajne svjetske i domaće proizvođače opreme, strojeva, gotovih proizvoda i pomoćnih materijala iz područja grafičke industrije, industrije papira, ambalaže i pakiranja. Intergrafika i Modernpak ponudit će idućih dana sveobuhvatan uvid u najnovije trendove i inovacije iz obje industrije, izravne poslovne kontakte i susrete uživo s renomiranim domaćim i stranim izlagačima. Poslovnoj i širokoj publici predstavit će se put od dizajna preko tiska pa sve do prodaje i prezentacije gotovog proizvoda krajnjem korisniku.“, rekla je na otvorenju dr. sc. Dina Tomšić, voditeljica podružnice Zagrebački velesajam.