Press

Saznajte više
ZAVRŠENI MODERNPAK I INTERGRAFIKA
Nakon tri dana danas se na Zagrebačkom velesajmu zatvaraju bienalni sajmovi INTERGRAFIKA međunarodni sajam grafičke industrije i papira i MODERNPAK međunarodni sajam ambalaže i pakiranja.

Okupilo se 43 izlagača iz 13 zemalja. 

U paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma bili su prisutni svi značajni svjetski i domaći proizvođači opreme, gotovih proizvoda i pomoćnih materijala iz područja grafičke industrije, industrije papira, ambalaže i pakiranja.

Sajmovi su još uvijek nezaobilazno mjesto susreta profesionalaca, razmjene znanja i iskustva te pridonose tržišnoj konkurentnosti. Osobni kontakt je nezamjenjiv, a samo na sajmu se može vidjeti, usporediti, ocijeniti i istovremeno dobiti povratnu informaciju o proizvodu ili usluzi.

Prof. dr. sc. Nikola Mrvac, dekan Grafičkog fakulteta istaknuo je da grafička industrija doživljava velike promjene. "To je prerađivačka industrija u kojoj nam je osnovna sirovina – informacija. Bilježimo ogroman interes za upise u grafičke struke a posebno za smjer dizajnera kojima je osnovni zadatak da vizualizira nečije ideje, odnosno nešto zamišljeno pretvori u vidljivo. Oni potom svoje mjesto mogu pronaći gotovo na svakom području od bolnica do trgovačkih centara“.

Potvrda sudjelovanja svih značajnih svjetskih i domaćih proizvođača opreme, gotovih proizvoda i pomoćnih materijala iz područja grafičke industrije, industrije papira, ambalaže i pakiranja pokazatelj su da su Intergrafika i Modernpak najznačajniji sajmovi grafičke i ambalažne industrije u regiji, rekla je dr. sc. Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma.