Press

Saznajte više
ZAVRŠENI SAJMOVI PRAVO DOBA i DENTEX

Danas su na Zagrebačkom velesajmu završeni sajmovi PRAVO DOBA, sajam za zrele generacije i DENTEX, međunarodni sajam dentalne medicine.

Pokrovitelj Sajma Pravo doba bio je gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić.

Okupljena su 72 izlagača, profesionalaca uključenih u povećanje kvalitete života u starijoj dobi.

Na izložbenim prostorima izlagača mnogi su obavili mali sistematski pregled, masažu tijela i ruku, pregled vida, sluha kao i dobili vrijedne savjete prisutnih stručnjaka.

Sva tri dana dana trajanja, sajam je obilovao stručnim i edukativnim programom koji se sastojao od stručnih skupova i radionica aktivnog i zdravog starenja.

Održani su: Okrugli stol o zapošljavanju i prekvalifikacijama osoba starijih od 50 godina pod nazivom "Kako se zaposliti u pedesetima?", panel diskusija s temom Život u mirovini - potraga za novim identitetom, modna revija, kviz pod nazivom "Znam, ali ne mogu se sjetiti“, nordijsko hodanje od Bundeka do Zagrebačkog velesajma i nastupi plesnih i pjevačkih skupina.

Na otvorenju sajma Pravo doba dr. sc. Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma rekla je: "Uzimajući u obzir trend rasta udjela generacije 50+ u ukupnom stanovništvu Republike Hrvatske, zajedno s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te Zakladom Zajednički put pripremili smo specijalizirani Sajam kojim želimo dati doprinos u podizanju društvene svijesti o važnosti brige svakog pojedinca za svoje zdravlje, kao i važnosti promicanja zdravog i aktivnog starenja.“

DENTEX

Na poslovnom sajmu DENTEX nastupio je 331 izlagač iz 31 zemlje svijeta, a posjetilo ga je više od 4.000 posjetitelja.

Svakodnevno su se izvodili operacijski i drugi zahvati u LIVE ORDINACIJI postavljenoj u paviljonu 5, zatim radionice u dentalnom laboratoriju, pravno, porezno i inspekcijsko savjetovanje za cijelu dentalnu struku te prezentacije i promocije izlagača.

Održano je preko 30 stručnih predavanja za doktore dentalne medicine, dentalne tehničare i asistente.

Dentex su zajednički organizirali Zagrebački velesajam i Hrvatska komora dentalne medicine, a Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske bio je pokrovitelj sajma.

"Jedan od uspješnijih i inovativnih projekata kojim promičemo dentalnu struku je Dentex, vodeći regionalni sajam dentalne medicine, međunarodni sajam koji zajednički organiziramo već peti put u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine.
Ovogodišnji Dentex okupio je više od 300 izlagača iz 31 zemlje svijeta na 6.000 m2 te preko 30 stručnih predavanja za doktore dentalne medicine, dentalne tehničare i asistente. Rast pokazatelja na ovom projektu premašio je 27% u odnosu na 2016. godinu
.“, rekla je dr. sc. Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma.

Ulaz na PRAVO DOBA bio je besplatan, a cijena ulaznice za sajam DENTEX iznosila je 30,00 kuna.