Press

Saznajte više
ZAVRŠENI SAJMOVI ZDRAVOG ŽIVLJENJA

Ovogodišnji SAJMOVI ZDRAVOG ŽIVLJENJA održani su u novom terminu i već osmu godinu zaredom predstavljaju vodeći domaći i regionalni događaj predstavljaju holistički pristup na temu emocionalnog i fizičkog zdravlja. 

Pokrovitelj Sajmova je Ministarstvo poljoprivrede.
 
Sajmovi su se održali u paviljonu 5, a izlagalo je više od 250 izlagača na 7.000 četvornih metara.

U istom terminu održao se sajam Dani lova i ribolova, a razgledalo ih je 10.341 posjetitelja

Sajmovi zdravog življenja predstavljeni su kroz tri cjeline; Organica & Kronoplja, APItera i MYSTIC, a zastupljena je bila organski certificirana hrana i proizvodi, eko sorte sjemena i sadnica, ljekovito bilje, uređaji za pripremu zdrave hrane, biodinamička proizvodnja, proizvodi od industrijske konoplje, zatim pčelarstvo i proizvodi od meda, oprema za pčelarstvo, zaštita pčela i košnica, apiterapija, apikozmetika te prirodna, energetska i duhovna medicina - aromaterapija, akupunktura, homeopatija, su-jok, ayurveda, feng shui, tehnike za sklad duha i tijela, masaža, bioenergoterapija, zvukoterapija, zvučne kupke, joga, meditacija...
 
Na šest lokacija paviljona 5 održana su brojna predavanja, radionice, kongresi i meditacije, a sajmovi su ugostili brojna poznata imena znanstvenika, stručnjaka i entuzijasta.

U prepunoj dvorani dočekan je Konstantin Korotkov, svjetski priznati ruski znanstvenik koji je gostovao sa temom Primjena GDV kamere, a u okviru predavanja Subotnje popodne s Krešimirom Mišakom. Konstantin Korotkov istraživao je brojne megalitne lokacije u svijetu, ali i one u Visokom, BiH o čijim piramidama je govorio još jedan stručnjak svjetskog glasa, Semir Osmanagić. Vera Čudina, Swami Jyothirmayah, Tina Uglješić, Ecija Ojdanić samo su neka od imena koja su svoja iskustva podijelila sa posjetiteljima. 

Poboljšanje emocionalnog i fizičkog zdravlja zainteresirani su mogli pronaći kroz Budwig protokol, Mind Management, Zakon privlačenja, Eutaptika-Faster EFT, Tehnike disanja do iscjeljenja, Tajne manualne kineske medicine i dr. Mingyong Wang, Tesla metamorfoza, Ayurvedski dnevni rituali, Glas unutarnjeg anđela, Hodanje po žeravici, Su Jok, Hipnoza,…
 
U sklopu Sajma zdravog življenja 2017. i 3. sajma pčelarstva - Apitera, po prvi puta se održala manifestacija Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske poljoprivredne agencije.

Cilj Mednog doručka s hrvatskih pčelinjaka je promocija domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima.
 
Održana su dva kongresa; 2. Kongres Apiterapija na temu Očuvanje zdravlja pčelinjim proizvodima i 12. kongres o suradnji klasične i nekonvencionalne medicine s temom Edukacija i osposobljavanje terapeuta i iscjelitelja, a u organizaciji HUPED-a.
 
Ističemo institucionalnu podršku organizaciji projekta: Ministarstvo poljoprivrede, Grad Zagreb - Ured za poljoprivredu i šumarstvo, Hrvatski pčelarski savez, Hrvatska poljoprivredna agencija, Savjetodavna služba, Hrvatsko apiterapijsko društvo, Udruga Kronoplja i HUPED - Hrvatsko udruženje za prirodnu, duhovnu i energetsku medicinu.